ALKMAAR - Een vegetarische maaltijd is meer en meer in trek bij Nederlanders. Ze willen steeds vaker eten dat vegetarisch is. HelloFresh heeft dit onlangs onderzocht en komt tot dit resultaat. Nederlanders zoeken ook steeds vaker naar een vegetarisch restaurant in hun buurt en naar mogelijkheden om vegetarisch eten af te halen.


Van alle Nederlanders waren de Noord-Hollanders de voorbije vijf jaar het meest geïnteresseerd in het vegetarische aanbod. Op plaatsen twee en drie volgen de provincie Utrecht en de provincie Zuid-Holland. Conclusie is dus dat de Randstad in vergelijking met de overige delen van Nederland de laatste vijf jaar het meest geïnteresseerd was in een vegetarische maaltijd.

Corona heeft vegetarische maaltijden versneld
"Vegetarisch eten bestellen" werd het voorbije jaar 240% keer meer ingegeven als zoekterm dan de jaren voorheen. En dit terwijl de zoekterm "eten bestellen" slechts 22% meer werd ingegeven. Mensen zijn zich meer en meer bewust van alles wat vegetarisch is en zijn ook voorstander van duurzamere consumptie. Nederlanders blijken ook steeds meer te zoeken naar vegetarische restaurants. Het voorbije jaar zochten ze 400% meer op "vegetarisch restaurant bij in de buurt" in vergelijking met de jaren voor 2020.

Populariteit van vleesvervangende producten
Verwacht wordt dat de interesse in vleesvervangers in 2021 zal stijgen. In 2020 zochten mensen 175% meer op de zoekterm "de beste vleesvervangers" dan de jaren voorheen. Ook vegetarische varianten van klassieke gerechten met vlees zijn in trek. Heel populair zijn recepten van vegetarische versies van worstenbroodjes, stoofpotjes, loempia's en pasteitjes. De vegatrend wordt bovendien bevestigd door het feit dat Nederlanders 550% keer meer zochten op "wat eten we vandaag vegetarisch".