ALKMAAR - De nieuwbouw van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar loopt vertraging op. Dit komt omdat er eerst moet worden gekeken hoe erg de natuur belast gaat worden door de extra stikstof die vrijkomt tijdens en na de bouw.


Gisteren zei het ziekenhuis al tegen NH Nieuws dat er mogelijk vertraging komt, maar volgens het Noordhollands Dagblad is dat immiddels zeker.

Normaal gesproken duurt het aanvragen van een vergunning zo'n acht weken. Maar naar alle waarschijnlijkheid gaat de gemeente Alkmaar daar flink langer over doen. Reden: de Raad van State heeft de stikstofregels afgewezen, waardoor de gemeente geen idee heeft hoe de vergunningsaanvraag voor de nieuwbouw beoordeeld moet worden.

111 bomen gekapt
Gisteren diende het ziekenhuis die vergunningen in. Het gaat om twee verschillende: één voor de bouw van het eerste gedeelte van het nieuwe ziekenhuis en één voor de kap van 111 bomen. Het ziekenhuis belooft dat de bomen een-op-een gecompenseerd gaan worden.Vooralsnog blijft het onduidelijk wanneer de bouw van het nieuwe ziekenhuis van start kan gaan. Pas in het najaar moet hier meer duidelijkheid over komen, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis tegen het Noordhollands Dagblad.