ALKMAAR - De Bibliotheek in Nederland heeft nu haar eigen podcast: de BibliotheekCast. De aftrap van de podcast is tijdens de Nationale Voorleesdagen, die nog tot en met 2 februari duren. Toepasselijk, want in de eerste aflevering van de BibliotheekCast krijgt de luisteraar allerlei praktische tips om van voorlezen een feest te maken.

Over aflevering 1
Hoe lees je het beste voor? Moet je gekke stemmetjes doen of hoeft dat niet per se? In de eerste aflevering krijg je antwoord op al deze vragen en meer. In 15 minuten vertellen medewerkers van de Bibliotheek je op een speelse manier hoe je voorlezen echt leuk maakt. Voor als je twijfelt of je op de juiste manier voorleest, wilt weten wat je nog meer kunt doen om een verhaal te verlevendigen of gewoon op zoek bent naar tips.

Luisteren
Luister hier naar aflevering 1 van de BibliotheekCast:
http://bit.ly/2Mw61Ci
De geluidsbestanden van de trailer en eerste aflevering (of fragmenten daaruit) mogen jullie gebruiken. De eerste aflevering kun je bij ons opvragen.

Over de Bibliotheek
De Bibliotheek zoekt altijd naar vernieuwende vormen om mensen op een laagdrempelige en inspirerende manier te betrekken bij taal, leesvaardigheid en leesplezier. Reden voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland om een aantal podcasts te ontwikkelen en ons publiek aan te zetten tot meer en beter (voor)lezen. En vooral het leesplezier te stimuleren. De aflevering over voorlezen is de eerste van een reeks.
De podcast van de Bibliotheek is ontwikkeld door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en is mogelijk gemaakt dankzij een Innovatiesubsidie van de Koninklijke Bibliotheek.

Over de Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen duren van 23 januari t/m 2 februari 2019. Tijdens de campagne worden ouders van kinderen tot 6 jaar aangemoedigd om vooral veel voor te lezen, omdat kinderen op die manier hun woordenschat, spelling en begrip van de wereld verbeteren.

Lees er meer over op: bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/nationale-voorleesdagen