ALKMAAR - Alkmaar is deze week een nieuw kaasinitiatief rijker. Vanaf de start van het kaasmarktseizoen op 30 maart is het elke vrijdag in Spotlight Alkmaar ‘The Cheese Club’: een plek waar gasten tussen 09:00 en 18:00 uur terecht kunnen voor verrassende kaashappen.

Unieke plek

Vorige week is op het Waagplein de extra uitgebreide kaasbeleving in Alkmaar gepresenteerd. Eén van de ondernemers die inspeelt op deze kaasbeleving is Wendell Greve. In het pand van Spotlight Alkmaar op het Scharlo is het elke vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur ‘The Cheese Club’. “Met The Cheese Club willen we een unieke en nieuwe plek creëren voor echte kaasfans. We laten gasten kennismaken met verschillende soorten kazen, die je op een smakelijke en hippe manier proeft en beleeft. Met een ideale ligging tussen het station en de Kaasmarkt hopen we dat we de komende weken – naast veel regiobezoekers – ook veel toeristen in The Cheese Club mogen verwelkomen,” aldus Greve.

Bijzonder menu

Het menu wordt mede mogelijk gemaakt door chef Ludo van Twuijver van Food for the mood uit Alkmaar. Hij heeft het menu gevuld met verschillende warme en koude kaasgerechten. Een kleine greep uit de gerechten op de kaart: een sandwich met brandnetelkaas, Boerenbrood Fondue Show, nachos met vrouwenkaas en kaaspopcorn.

Alkmaar is een kaasstad die 365 dagen per jaar prikkelt. We zijn content met het feit dat ondernemers als Wendell Greve opstaan om de kaasbeleving in Alkmaar te verbreden.” Niels van de Beek – directeur Alkmaar Marketing