Het 200-jarig jubileum van Nh1816 is niet onopgemerkt gebleven. Gisteravond maakte Stichting Goede Doelen Nh1816 bekend dit jaar ruim € 1,3 miljoen euro aan goede doelen te schenken. Een bedrag dat samen met verzekerden, medewerkers, stichtingsbestuur en hét Nh1816 intermediair onder goede doelen in heel Nederland is verdeeld. Van een substantiële donatie aan het Leerorkest tot kleinere donaties zoals tovertafels voor zorgcentra.

Het jubileumjaar 2016 staat voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. ‘Wij zijn meer dan een verzekeraar en tonen dat ook’, aldus Lex Verëll, directievoorzitter van Nh1816. ‘Wij zijn een coöperatie en kunnen dankzij coöperatief dividend en de Stichting Goede Doelen Nh1816 dingen mogelijk maken. Uiteraard gaan we in de toekomst door met het voeren van een maatschappelijk betrokken beleid.’

Verëll vervolgt, ‘200 jaar Nh1816 is voor ons een unieke mijlpaal. Uniek mede omdat Nh1816 nog steeds gevestigd is op de plek van haar oprichting aan de Dorpsstraat in het Westfriese Oudkarspel. Geheel zelfstandig is Nh1816 uitgegroeid tot een parel in verzekeringsland. Wat is er veel gebeurd in al die jaren! Van familiebedrijf tot moderne coöperatie. Wij hebben een rijke historie waar we dit jaar graag bij stilstaan.’

Nh1816 is trots op wat zij samen met onafhankelijke adviseurs in 200 jaar heeft weten neer te zetten; een zelfstandige no-nonsense schadeverzekeraar die fraaie klanttevredenheidscijfers scoort, financieel goed in zijn vel zit en een mooi perspectief heeft.

Instrumentendepot Leerorkest
Op de viering in Carré dinsdagavond 4 oktober maakte de Stichting Goede Doelen Nh1816 de steun aan het Instrumentendepot Leerorkest bekend. Dankzij de geldsom ter hoogte van € 250.000 zijn de huisvestingskosten van het Instrumentendepot zo goed als gedekt voor een periode van vijf jaar.

Muziek heeft kinderen zoveel te bieden, daarom onderschrijft Nh1816 van harte de doelstellingen van het Leerorkest. Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken. Het doel van het Instrumentendepot is om Leerorkesten op scholen, wijktalentorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijs-initiatieven in heel Nederland van muziekinstrumenten te voorzien.

Over Nh1816 Verzekeringen
Nh1816 Verzekeringen is 200 jaar geleden gestart als lokale, onderlinge brandwaarborgmaatschappij. Tegenwoordig telt Nh1816 landelijk ruim 350.000 verzekerden en bijna 1,5 miljoen polissen. De middelgrote verzekeraar is marktleider voor simple risk particuliere risico’s via onafhankelijke adviseurs. Al tien jaar op rij is Nh1816 door adviseurs uitgeroepen tot beste schadeverzekeraar. Een prestatie waar men in Oudkarspel trots op is. Nh1816 werkt uitsluitend samen met professionele, lokale verzekeringsadviseurs.