ALKMAAR - Op woensdagmiddag 17 april 2019 vindt in Theater de Vest de jaarlijkse Netwerkbijeenkomst Cultuur plaats met de titel ‘CreativiTijd 2019’. De bijeenkomst is bedoeld voor leerkrachten, directies en coördinatoren cultuur en ICT uit het Primair Onderwijs.

De middag staat in het teken van Creativiteit en biedt een programma vol Cultuur en Techniek. De middag wordt georganiseerd door Bureau CultuurPrimair in samenwerking met TaqaTheater De Vest, Part of Now en Vitasys. Op creatieve en interactieve wijze wordt het culturele aanbod voor volgend schooljaar bekend gemaakt. Leerkrachten en directies kunnen in gesprek gaan met aanbieders en medewerkers van culturele instellingen om gezamenlijk vorm en inhoud te geven aan cultuureducatie voor schooljaar 2019-2020 en daarna.

‘ÇreativiTijd 2019’ gaat over inspiratie voor kunst en cultuur, over vraag en aanbod, met specifieke aandacht voor creativiteit en de vraag: ‘Hoe kan je met de digitale middelen, nieuwe ontwikkelingen en technieken de creativiteit van de kinderen bevorderen?’ In 2020 wordt van scholen verwacht dat Wetenschap en Technologie een plaats krijgen in het curriculum van het onderwijs. Er zijn kansen in de combinatie Cultuur, Wetenschap en Techniek. Creativiteit is zo’n verbindende schakel. Tijdens de bijeenkomst etaleren en onderzoeken we de analoge en digitale mogelijkheden binnen Kunst en Cultuur.

Tijd: van 15.00 tot 18.00 uur, svp. aanmelden via de website www.cultuurprimair.nl