ALKMAAR - De clubcompetities komen langzaam tot zijn eind, maar de voetbalkalender is nog niet klaar! Want 14 juni beginnen de finales van de Nations League. Nederland zit voor de tweede keer bij de laatste vier ploegen en mag in eigen land aantreden. Dit is wat je moet weten over de zogeheten Final Four.


Dit zijn de Final Four

De winnaars van de vier groepen uit poule A van de Nations League zijn dit jaar Nederland, Kroatië, Spanje en Italië. Het worden de derde finales van het nieuwste Europese toernooi. De vorige winnaars, Portugal en Frankrijk lukte het dit jaar niet om de Final Four te halen. Nederland mag voor de tweede keer strijden om de finales. Eerder verloor Oranje van Portugal in de finale en werd het tweede.

Wie zal dit jaar de prijs mee naar huis nemen? Gebruik promotiecode circus casino en voorspel de wedstrijden mee!

Dit is speelschema

De finales bestaan uit vier wedstrijden:

- Halve finale 1: Nederland – Kroatië (14-06)

- Halve finale 2: Spanje - Italië (15-06)

- Troostfinale: verliezer 1 – verliezer 2 (18-06)

- Finale: Winnaar 1 – winnaar 2 (18-06)

Nederland als host

Als winnaar van groep 4 mag Oranje aantreden in de finales, ditmaal in eigen land. De stadions zijn inmiddels bekend gemaakt door de UEFA. De twee stadions die worden gebruikt worden de Kuip van Feyenoord en De Grolschveste van FC Twente. De eerste halve finale en de finale worden gespeeld in de Kuip. De UEFA heeft de tweede halve finale en de troostfinale toegewezen aan de Grolschveste.

Wat kan Nederland van Kroatië verwachten?

Nederland neemt het op tegen Kroatië in de eerste halve finale. Kroatië eindigde eerste in groep 1. Boven Frankrijk en Denemarken met slechts 1 verloren wedstrijd. Niet alleen dat, de Kroaten presteerde afgelopen WK wederom goed en kwamen tot de halve finale in het toernooi. De Kroaten hebben een goed georganiseerd team met een geweldige intensiviteit. Hier zal Ronald Koeman dus een oplossing voor moeten gaan vinden.

Spanje of Italië in de finale?

Spanje maakte een moeizaam WK door afgelopen winter. Trainer Luis Enrique werd kort na de uitschakeling tegen Marokko ontslagen. Zijn vervanger Luis De La Fuente heeft nog weinig kansen gehad om zichzelf te laten zien. Voor Spanje zal het dus een lastige finale worden met een nieuwe bondscoach.

Italië daarentegen heeft vastgehouden aan Roberto Mancini. De man die Italië naar een EK overwinning hielp. De Italiaan is al 5 jaar bij de selectie en kent de ploeg door en door. Voor Italië geldt dat wanneer zij hun oude vorm terug zullen vinden zij een grote kans op een plek in de finale zullen hebben.