DE BILT - Er volgt de komende dagen toch nog een beetje nazomer waarbij de temperaturen fiks omhoog schieten. Zaak is er om ervan te genieten zolang het kan want het lijkt er op dat het van korte duur is en dat er vanaf woensdag alweer een koelere stroming richting ons land komt.


Nadat de temperatuur in het weekend al een paar graden omhoog ging wordt het maandag een zomerse dag. Deze begint regionaal met wat mistbanken, maar in de middag wordt het in het westen en noorden van het land zo'n 25 tot 29 graden terwijl het oosten en zuiden zelfs met 30 graden te maken kunnen krijgen.

Ook dinsdag wordt het warm bij een zwakke zuidoostelijke wind. Nu kan de thermometer in het zuiden en oosten zelfs oplopen naar 33 graden terwijl het elders in het land rond , of net onder de 30 graden zal blijven.

Op woensdag blijft het nog droog en zomers, maar gedurende de dag steekt er een koelere wind uit het noordwesten op. Desondanks wordt het op veel plekken nog tussen de 25 en 28 graden en dus prima zomerweer.

De wind die woensdag ontstaat zorgt op donderdag voor echte verkoeling en is met name langs de kust soms stevig. Het blijft nog wel droog, maar de temperaturen zullen weer dalen naar normale waarden (19,20 graden) voor de tijd van het jaar al kan het op sommige plekken nog 22,23 graden worden.

Op vrijdag en in het weekend blijft dit weer in stand. Het zal dan grotendeels droog zijn met regelmatig zon en en de thermometer blijft rond de 20 graden schommelen. De verwachting is dat het na het volgende weekend wisselvalliger zal worden met een verhoogde buienkans.