ALKMAAR - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorlezen in de bibliotheken
Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry van Leo Timmers. De toegang is gratis. Op woensdag 23 januari om 10.00 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in De Mare en om 15.00 uur in Overdie. Op donderdag 24 januari om 10.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum met Christianne Osinga van de Vrolijke Baby. Op donderdag 31 januari om 10.00 uur in Overdie en ook om 10.00 uur in Alkmaar Oudorp. In de bibliotheek in De Rijp lezen we voor op vrijdag 25 januari om 09.00 uur.

Voorlezen Een huis voor Harry met gebaren
Christianne Osinga, docent babygebaren van Vrolijke Baby, leest voor uit Een huis voor Harry, ondersteund met babygebaren. Vooraf worden er eerst een aantal gebaren voorgedaan en na het voorlezen kan je spelenderwijs de babygebaren oefenen. Doe mee op donderdag 24 januari om 10.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.

Peuterdansen
Amy van der Haagen verzorgt een workshop dansen voor peuters, gebaseerd op het boek: Een huis voor Harry. Kom je ook lekker dansen? En ook papa en mama mogen mee doen! Kom meedoen op maandag 28 januari om 10.0 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare. De toegang is € 2,50 (kinderkaartje).

Muzikale voorstelling Muziek op Schoot
Samen met uw (klein-)kind kunt u genieten van een workshop muziek rondom het prachtige boekje Een huis voor Harry. Al zingend en dansend gaan wij op reis door het verhaal! Er wordt gebruik gemaakt van allerlei instrumenten, materialen, mooie muziek en veel zang en dans! De workshop staat onder leiding van muziekdocenten Sharon Cijs en Danielle de Ruijter en is speciaal bestemd voor kinderen van 2 tot 6 jaar samen met hun (groot-ouders/verzorgers). Kom je mee zingen en dansen? Dat kan op woensdag 30 januari om 10.00 uur in de Bibliotheek in Alkmaar Centrum. De toegang is € 2,50 per persoon (volwassenen betalen ook een kaartje).

Voorstelling Poes Pip verdwaalt! door het Zoldertheater
Het Zoldertheater speelt een mooie voorstelling over Eddie, Roos en poes Pip op de zolder van oma. Met toneel, poppenspel en liedjes, geïnspireerd op het boek Een huis voor Harry voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Deze vrolijke en ontroerende voorstelling kun je mee beleven op zaterdag 26 januari in de bibliotheek in Alkmaar De Mare om 15.00 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Voorstelling Een huis voor Harry door Potitco
Met theater, muziek en vrolijke poppen wordt het verhaal van Een huis voor Harry sprankelend tot leven gewekt door het creatieve theatergezelschap Potitco. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze voorstelling kun je zien op zaterdag 2 februari in de bibliotheek in Alkmaar Centrum om 11.00 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Lezing voor ouders over temperamentvolle kinderen
Eva Bronsveld, verdiept zich in kinderen die gevoeliger, opmerkzamer en intenser zijn dan gemiddeld en dit combineren met een sterke wil. Zij noemt kinderen met deze eigenschappen temperamentvol en schreef daar ook een boek over (www.evabronsveld.nl). Geïnteresseerd en meer weten? Kom op woensdagavond 30 januari naar de bibliotheek in Alkmaar Centrum. De lezing start om 20.00 uur en de toegang is € 7,50.

Ballonnenfeest met Clown Niekie
Samen met Clown Niekie van de Clown en de Koffer maken we de mooiste dingen van ballonnen. We maken figuren uit het boek Een huis voor Harry. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat iedereen met een mooie ballonfiguur naar huis. Clown Niekie bezoekt de bibliotheek in De Rijp op donderdag 24 januari om 15.15 uur. Op maandag 28 januari om 15.00 uur komt ze naar de bibliotheek in Alkmaar Oudorp.

Nog geen lid?
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Je betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt je kind het vingerpoppetje zolang de voorraad strekt.

Reserveren voor activiteiten
Om teleurstelling te voorkomen raden wij je aan om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Reserveer je bij de klantenservice in de bibliotheek dan is betaling alleen mogelijk per pin.

Flyer
In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest!