Het Nachtgenootschap en Tegenlicht Meet-up Alkmaar nodigen je op vrijdag 17 juni uit voor het Nachtdebat in HAL25. Verschillende sprekers uit het nachtleven nemen deel aan het debat, ook de politiek en cultureel ondernemers zullen vertegenwoordigd zijn.


De bouw van een nieuw poppodium, de veelbesproken vrije sluitingstijden: ook de afgelopen maanden is het uitgaansleven in Alkmaar een belangrijk onderwerp van gesprek. Nog steeds is er een grote behoefte aan betere faciliteiten voor de jongeren- en nachtcultuur in de regio.

Tijdens het Nachtdebat gaan wij met verschillende culturele ondernemers, de gemeente en natuurlijk het uitgaanspubliek zelf in gesprek. Hoe maken we Alkmaar ook voor jongeren 'the place to be'? De Alkmaarse Nachtburgemeester Robert-Jan Wille heeft verschillende sprekers uitgenodigd hun zegje te doen over de huidige stand van zaken.

Sprekers

Alleskunner Chris Keulemans is oprichter van literatuurpodium Perdu en programmamaker en directeur van de Balie, hét centrum voor cultuur en politiek. Chris richtte tevens de Tolhuistuin op, een, zoals Chris het noemt, wereldplek in Noord. Zijn missie: bouwt graag aan plekken waar uitzonderlijke mensen komen, in Amsterdam Noord maar ook ver daarbuiten.
Eva Middelhoff is op dit moment werkzaam als artistiek manager en adjunct-directeur van Cool. Ze is onder meer verantwoordelijk voor de theaterprogrammering, het poppodium en projecten zoals Route 65. Ook is ze nauw betrokken bij de reorganisatie van de afdeling muziekeducatie in Langedijk en het voor de toekomst opnieuw vormgeven van de kunsteducatie van Cool.
De huidige nachtburgemeester van Amsterdam is Mirik Milan. Tussen zijn internationale proffessionaliserings-kruistocht heeft hij tijd gevonden om in Alkmaar te komen vertellen hoe het ook kan. Mirik heeft veel ervaring opgedaan in het Amsterdamse nachtleven. Hij is o.a. betrokken bij het organiseren van festivals (Valtivest, Bungalup enz.), feesten (o.a. Rauw), modeshows en andere evenementen.Alkmaar voor de Nacht?

Experts en betrokkenen delen hun ervaring met het publiek via korte pitches. Ze gaan samen met jou in gesprek om de leuke kanten van Alkmaar én de pijnpunten op tafel te leggen. Zodat de gemeente, die op de avond zelf ook vertegenwoordigd is, weet waar de behoefte ligt! Deze avond dient ook als een collectieve, doorlopende brainstorm. Voor en door elkaar zal het lukken om onze stad ook voor jullie te laten sprankelen! Het debat en de resultaten zijn te volgen via Het Nachtgenootschap op internet: http://fb.com/hetnachtgenootschapDe presentatie is in handen van Chris Wobbe (dagvoorzitter) en Leonie van Veen (debatleidster).

Afterparty-programma vanaf 23:00 (hoogdansbare muziek):
- Dj DNS
- Heaken (live)

Details:
Nachtdebat Alkmaar
Locatie: HAL25, Alkmaar
Datum: Vrijdag 17 Juni
Tijden: 19.30u – BAM

Gratis entree!