Naamswijziging voor Greuter Logistics in Alkmaar

Door Redactie op Maandag 9 oktober 2017 12:19  Algemeen  gvt, logistics, greuterBron: GVT Group of Logistics


Naamswijziging voor Greuter Logistics in Alkmaar

ALKMAAR - Per 1 januari 2018 zal de naam van logistiek dienstverlener Greuter Logistics in Alkmaar veranderen in GVT Transport & Logistics. Het Alkmaarse familiebedrijf, met een historie van ruim 85 jaar, werd in 2010 onderdeel van het Brabantse GVT Group of Logistics, maar behield tot nu toe de eigen naam.

Greuter Logistics maakte onder de GVT vlag een flinke groei door. De schaalvergroting en de service van het uitgebreide fijnmazige distributienetwerk binnen de Benelux trok in de voorbije jaren veel nieuwe klanten aan. Het bestaande Greuter pand werd daardoor al snel te klein. In mei 2017 werd dan ook gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum ter grootte van 15.000 m². Het dc is eveneens op industrieterrein Boekelermeer in Alkmaar gevestigd en is vanaf november 2017 operationeel.

Krachtig distributienetwerk

Naast Greuter Logistics behoort sinds 2013 ook HSL in Apeldoorn/Veendam tot de GVT Group of Logistics. Hiermee heeft GVT een krachtig Benelux distributienetwerk geheel in eigen beheer. Met hubs op strategische plekken in Nederland en België, groeide het familiebedrijf in de afgelopen jaren uit tot één van de grootste spelers in de Benelux op het gebied van opslag en distributie van fast moving consumer goods.

Waarom een naamswijziging?

Wil Versteijnen is algemeen directeur van GVT Group of Logistics. Hij legt uit waarom juist nu gekozen is voor een naamswijziging. “Onze klantenkring is de laatste jaren fors uitgebreid, van regionale naar landelijke en internationale klanten. Door deze nieuw verworven landelijke marktpositie merken we dat er behoefte is aan een duidelijkere profilering in één, voor iedereen herkenbare, huisstijl. De huidige situatie, met 3 verschillende bedrijfsnamen en trucks in allerlei verschillende kleuren, is verwarrend voor nieuwe klanten, die vaak geen weet hebben van de geschiedenis van ons bedrijf. Het straalt geen uniformiteit uit. Daarom hebben we besloten om per 1 januari 2018 alle onderdelen van het distributienetwerk van GVT samen te voegen onder de naam GVT Transport & Logistics.”

Speciale personeelsbijeenkomsten

De medewerkers van Greuter en HSL zijn zaterdag 7 oktober, tijdens speciaal hiervoor georganiseerde personeelsbijeenkomsten in Alkmaar en Apeldoorn, door de GVT directie ingelicht over de op handen zijnde naamswijziging. Het rood-met-gele Greuter wagenpark wordt het komende half jaar omgezet naar de rode GVT kleuren. Ook het nieuwe warehouse in Alkmaar wordt in de GVT huisstijl gebouwd.

Dagelijks levert GVT Transport & Logistics ruim 5000 zendingen af in de Benelux met het eigen wagenpark van 350 trucks. De eigen warehouses, op strategische locaties in Nederland en België, hebben een totale opslagcapaciteit van 175.000 m2. GVT Transport & Logistics is onderdeel van GVT Group of Logistics, waar ook Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant, Multimodale Terminal De Kempen in Weert en Railterminal Rzepin in Polen toe behoren.

Volg de ontwikkelingen binnen GVT, zoals de voortgang van de nieuwbouw, op Facebook, Twitter of op de nieuwe website www.gvt.nl