NEDERLAND - De maanden oktober en november zijn tot nu toe behoorlijk nat verlopen en daar komt de komende week geen verandering in. Na een redelijk droog weekend kan men de komende dagen weer rekening houden met de nodige neerslag.


Vandaag, zondag, is het in de ochtend fris, maar blijft het overdag zo goed als droog met een tempeartuur net onder de tien graden. Pas in de namiddag en avond trekt er vanuit het zuiden wat lichte regen het land binnen waarbij de temperatuur flink kan dalen.

Hoe anders is het maandag want dit belooft een kletsnatte dag te worden met flink wat regen. Tijdens intensievere regenbuien kan het zelfs onweren en lokaal kan tot zo'n 20 millimeter water vallen. Naast de regen staat er ook nog eens een stevige zuidwestenwind waarbij het aan de kust mogelijk tot zware windstoten komt. Later in de middag en tijdens de avond wordt het droog en klaart het breed op. Het wordt 11 graden in het noorden tot 14 of 15 graden in het zuiden van het land, waarmee het een stuk zachter is dan in het weekend.

Ook dinsdag komt de paraplu goed van pas, want verspreid over het hele land komt het tot buien. De buien kunnen lokaal zelfs stevig zijn. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 11 tot 13 graden.

Op woensdag lijken er iets minder buien te zijn, al blijft overal de kans op wat neerslag aanwezig. De wind blijft matig tot krachtig en het wordt overdag zo'n graad of tien. Tijdens de nachten ligt de temperatuur tussen de vijf en acht graden.

Ook donderdag blijft de wind uit westelijke richtingen komen, waardoor gebieden met regen of buien vanaf de Atlantische Oceaan ons land makkelijk kunnen bereiken. Tussen de buien en regen door zijn er ook geregeld droge perioden waarin af en toe de zon doorbreekt.

Zoals het er nu naar uitziet neemt de buiigheid en de wind op vrijdag en in het volgende weekend iets af, waarbij de temperaturen op of net onder de tien graden komen te liggen.