ALKMAAR – Op 31 januari tekenden Jeanine Helthuis, algemeen directeur bij PC Uitvaart, en Roos Zwetsloot, directeur uitvaartzorg bij Monuta, een samenwerkingsovereenkomst in De Heeren van Sanoy in Alkmaar. Het tekenen van deze overeenkomst betekent het startschot voor de realisatie van een nieuw crematorium en uitvaartcentrum aan de Meerweg 11 in Alkmaar. Dit multifunctioneel uitvaartcentrum biedt straks de mogelijkheid om een volledige uitvaart op één locatie te verzorgen.

Van opbaring tot condoleance en van afscheidsdienst tot koffietafel. Een locatie die uniek voor Alkmaar is.

Samenwerking

De keuze om de realisatie en exploitatie samen met PC Uitvaart te doen, was snel gemaakt. “De klant is bij ons het allerbelangrijkste. Door open te staan voor samenwerkingen als deze, kunnen we onze klanten op meer locaties in Nederland meer mogelijkheden rondom het afscheid bieden. Niet alleen wij, maar ook PC Uitvaart heeft al tientallen jaren ervaring met het exploiteren van crematoria”, legt Roos Zwetsloot uit. “Daarnaast werken we al een tijdje met elkaar samen op het gebied van Uitvaartzorg, we maken bijvoorbeeld gebruik van elkaars locaties. Ook werkt PC met een crematorium in Almere al succesvol samen met een andere uitvaartonderneming. PC Uitvaart is dus bekend met het concept van gedeeld eigendom van een crematorium en wat dit voor de aansturing van de activiteiten betekent.”

Jeanine Helthuis legt hun motivatie voor de samenwerking uit: “Voor ons is het een logische en mooie uitbreiding van de dienstverlening. Het crematorium en uitvaartcentrum bevindt zich in ons werkgebied, maar wij hebben daar nog geen uitvaartlocatie. Het crematorium is voor ons een mooie aanvulling op onze activiteiten rondom uitvaartverzorging. Wij kijken er dan ook naar uit om samen met Monuta een bijdrage te leveren aan de verzorging van een goed afscheid voor de inwoners van Alkmaar en omgeving die een dierbare hebben verloren.”

Meer keuzemogelijkheden rondom afscheid nemen

Het plan voor een nieuw te bouwen crematorium en uitvaartcentrum in Alkmaar ontstond een aantal jaar geleden. Roos Zwetsloot: “Na een onderzoek onder de inwoners en uitvaartondernemers, bleek er een grote behoefte te zijn voor een multifunctioneel crematorium en uitvaartcentrum in Alkmaar. Dit nieuw te bouwen crematorium/uitvaartcentrum biedt nabestaanden straks de mogelijkheid om de volledige zorg rondom het afscheid op één locatie te kunnen vormgeven. En dat sluit goed aan bij de missie van Monuta: een afscheid met een goed gevoel. Als Monuta staan wij dan ook zeer open voor dit soort samenwerkingen. Zo kunnen wij onze klant meer keuzemogelijkheden bieden.”

Prachtig ontwerp en perfecte ligging

Zowel PC Uitvaart als Monuta is zeer enthousiast over het ontwerp en de ligging van het crematorium. Jeanine Helthuis: “Het ontwerp voldoet aan de moderne wensen die klanten stellen en is mooi geïntegreerd in het landschap waar het een prachtig uitzicht over het polderlandschap van de Egmondermeer biedt. “De locatie is perfect”, vult Roos Zwetsloot aan. “Langs de randweg van Alkmaar en dus goed bereikbaar. Ook daarin hebben we geluisterd naar de behoeften die er zijn rondom een multifunctioneel uitvaartcentrum.”