ALKMAAR - Een groeiend aantal ouderen in de regio Alkmaar gaat met Stichting Vier het Leven mee naar theatervoorstellingen, films, musea en concerten. Dat constateert de afdeling Alkmaar van Stichting Vier het Leven. Gedurende het theaterseizoen 2015-2016 begeleidden de vrijwilligers van Vier het Leven 500 ouderen, het afgelopen theaterseizoen 2016-2017 steeg dit aantal naar ruim 600.

“Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande ouderen. Zij willen er dolgraag op uit, maar vinden het niet fijn alleen op pad te gaan,” vertelt Anne Marie Koster van Vier het Leven in een toelichting op deze sterke toename. “Bovendien is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt en daarom de deur liever niet uit gaat. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers in de regio Alkmaar, worden ouderen, fysiek kwetsbaar of niet, weer in staat gesteld gezellig een middag of avond uit te gaan naar theater of bioscoop.”

De ouderen worden van huis opgehaald door een gastvrouw of gastheer van Vier het Leven en samen gaan zij een avond of middag op stap. Soms met zijn tweeën, maar veel vaker met zijn drieën of vieren.

Anne Marie Koster is coördinator Noord-Holland van de stichting. “We zien mensen opbloeien en dat is ook ons streven: mensen uit hun isolement halen door met een klein clubje uit te gaan bij wie je je welkom voelt en met wie je ongecompliceerd kunt genieten.”

Ook voor ouderen met een rollator of rolstoel zetten de vrijwilligers van Vier het Leven zich graag in.

Binnenkort verschijnt het nieuwe programma van Vier het Leven Alkmaar.

Wilt u dit graag (gratis) ontvangen, bel dan het landelijke telefoonnummer 035-5245156 of mail naar info@4hetleven.nl

Het aanbod is ook te bekijken op de website van de stichting - www.4hetleven.nl