ALKMAAR - Op zaterdag 24 maart 2018 doen McDonald’s restaurant Alkmaar-West en restaurant Alkmaar-Oost samen met bijna 80 McDonald’s restaurants mee aan de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon.

Met de deelname vraagt McDonald’s extra aandacht voor het beperken van zwerfafval. De medewerkers van de restaurants stropen de mouwen op om samen met zoveel mogelijk buurtbewoners en gasten de buurt op te ruimen. Zo dragen zij óók op Landelijke Opschoondag, net als op alle andere dagen in het jaar, actief bij aan een schonere omgeving.

Samen verantwoordelijk

Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich tijdens deze dag extra in om zwerfafval in hun omgeving aan te pakken. Floor Uitterhoeve, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland: “We doen er met onze restaurants iedere dag zo veel mogelijk aan om het gasten makkelijk te maken afval op te ruimen. Toch zijn er nog steeds mensen die afval op straat gooien. Daarom werken wij al jaren nauw samen met Nederland Schoon en gemeenten om zwerfafval te beperken. Wij vinden zwerfafval een verantwoordelijkheid van iedereen en om zwerfafval te reduceren, moeten we samen de handen uit de mouwen steken. ”

Melvin Pach, Operations Director van McDonald’s restaurant Alkmaar-Oost en Alkmaar-West, voegt toe: “Op 24 maart 2018 is het weer zover: de Landelijke Opschoondag! Tijdens deze dag gaan wij samen met twee jeugdteams van V.V. Alcamria Victrix de straat op om zwerfafval in de buurt op te ruimen. Zo laten we zien hoe belangrijk én hoe gemakkelijk het is om onze omgeving schoon en opgeruimd te houden! Op vrijdag 23 maart gaan we met 15 kinderen van groep 8 van basisschool De Fontein al flink aan de slag met het opruimen van zwerfafval!”

Datum en tijdstip opruimactie:

  • McDonald’s restaurant Alkmaar-Oost: 23 maart 2018, 11:00 uur
  • McDonald’s restaurant Alkmaar-West: 24 maart 2018, 13:00 uur

Adres:

  • McDonald’s restaurant Alkmaar-Oost: Robijnstraat 1, 1812 RB Alkmaar
  • McDonald’s restaurant Alkmaar-West: Terborchlaan 202, 1816 LE Alkmaar

McDonald’s en Stichting Nederland Schoon

Om de omgeving van de 245 McDonald’s restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald’s samen met Stichting Nederland Schoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald’s voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald’s restaurants om het gasten zo makkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en afval tot ver buiten het restaurantterrein. McDonald’s heeft de ambitie om het verzamelde afval nog slimmer te verwerken en te recyclen tot een hoogwaardige grondstof voor nieuwe toepassingen. Meer weten over de samenwerking van McDonald’s met Stichting Nederland Schoon en de initiatieven rondom zwerfafval? Kijk op mcdonalds.nl/meerweten.