ALKMAAR - Graag uw aandacht voor de Italiaanse scholier Matteo (16), die via uitwisselingsorganisatie YFU een schooljaar in Nederland is. Hij woont op dit moment in een tijdelijk gastgezin in Alkmaar en wil graag in deze stad blijven en er naar school gaan. Daarom zoeken wij een ander gastgezin voor hem.

Matteo is een vriendelijke, nieuwsgierige jongen die er naar uitkijkt om een jaar buiten zijn vertrouwde, Italiaanse woonplaats door te brengen. Hij is benieuwd naar wat hij ontdekt over zichzelf en hoe hij zich staande houdt zonder vrienden en familie. Hij houdt van de rust in de natuur maar kan zich ook goed vermaken in een levendige stad. Sportief is hij zeker. Hij heeft veel sporten gedaan maar heeft daar nu weinig tijd voor omdat hij hard moet werken op het gymnasium en twee keer per week aan theater doet. In Nederland pakt hij graag een sport op, hij staat open voor alles wat wij in Nederland doen. Hij kan ten slotte goed koken, met pasta en taarten als specialiteit.

Extra info over het YFU-gastouderschap:

Het in huis nemen van een uitwisselingsstudent is een bijzondere ervaring voor de hele familie. Het dagelijks leven van uw gezin is namelijk buitengewoon interessant voor een uitwisselingsstudent. Als YFU-gastgezin deelt u uw verhaal, tradities en gebruiken, terwijl u leert over een andere cultuur - gewoon vanaf de keukentafel.

YFU-gastgezinnen:

  • Zijn verrassend divers: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen en alleenstaanden;
  • Ontdekken vanuit eigen huis een nieuwe cultuur;
  • Krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven;
  • Verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding.

YFU Nederland is sinds 1958 (bijna 60 jaar) dé organisatie waarmee jongeren een unieke ervaring meemaken door enkele maanden tot 1 jaar in het buitenland door te brengen. YFU staat voor Youth For Understanding; door een cultuur van binnenuit te ervaren, begrijp je deze en andere culturen beter.


Leer ook vanuit eigen huis een andere cultuur kennen. Kijk voor meer info op www.yfu.nl of e-mail info@yfu.nl