DOKKUM - Mevrouw Duijvesteijn, bekend van De Wereld Draait Door, spaart al sinds 1970 sinterklaaspapier. Inmiddels heeft ze een verzameling van zo’n 4700 pakpapieren en weet ze er alles over te vertellen. De afgelopen weken streden illustratoren uit heel Nederland om het ontwerpen van het leukste inpakpapier van Nederland. Vanmiddag onthulde Madelein het winnende patroon.

Chaos in Dokkum, zo heet het winnende patroon. En chaos, dat was het ook vanochtend. De spanning was om te snijden in het Sinterklaashuis. Nadat Madelein in geuren en kleuren vertelde over haar pakpapier collectie, onthulde ze de winnaar: Patricia Hooning. “Toen ik hoorde van de Sinterklaas Ontwerpwedstrijd van Motiflow was ik meteen enthousiast. De knipoog naar Dokkum maakte de uitdaging voor mij compleet. Het ene na het andere idee kwam binnen en voordat ik het wist werd het letterlijk ‘Chaos in Dokkum’.” Van de Goedheiligman als Bonifatius op schaatsen tot pieten die aan de wieken van de molens slingeren. Alles zit er in. Met trots is dit het winnende Sinterklaas cadeaupapier van Nederland! En natuurlijk van de elfstedenstad Dokkum, waar dit jaar de landelijke Sinterklaas intocht plaatsvindt.

Het stadhuis en de kenmerkende molens van Dokkum heeft Patricia nagetekend, natuurlijk met een eigen twist. “Alles valt dan ook helemaal op zijn plaats nu ik de molens, het stadhuis en de bolwerken van Dokkum in het echt zie,” vertelt Patricia. Vanaf vandaag is de Sinterklaas expositie in het Sinterklaashuis in Dokkum geopend. Hier kun je ook het winnende patroon bewonderen. Volgende week komt de winnende illustrator weer naar Dokkum om bij de opening van de slaapkamer van Sinterklaas te zijn, waar ook het dekbed zal worden onthuld. En op de vraag of mevrouw Duijvestijn het winnende pakpapier ook in haar collectie wil zei ze natuurlijk volmondig en hard-knikkend: ‘JA’. Ook de andere twintig nominaties zullen voor altijd een speciaal plekje hebben in haar archief.

Het winnende patroon en alle andere nominaties zijn te bewonderen op het blog.motiflow.com/sinterklaas