Het mooi weer staat voor de deur en dat betekent vaker van de zon genieten. En waar kom je beter tot rust dan in het comfort van je eigen tuin. Het nu is daarom het perfecte moment om jouw tuin klaar te maken voor de zomer. Een goed voorbereide tuin creëert niet alleen de ideale plek om tot rust te komen, maar verhoogt ook het plezier van de hele familie gedurende de warme dagen.

Een frisse start

Ook al is dit niet de leukste taak zorgt een opgeruimde tuin voor een goede basis. Verwijder aanslag op je tegels, wied onkruid, snoei je planten en maai het gras. Na deze basis kan je nadenken over wat je nog meer in de tuin wilt hebben. Houd je van tuinieren, dan doe je er goed aan om op tijd te beginnen en alvast het juiste gereedschap aan te schaffen. Controleer tot slot je meubels/tuinafscheiding voor eventuele roest, rot of andere schade.

Zitplekken

Wanneer je basis staat beginnen de leukere taken. Denk bijvoorbeeld na over het aantal en type zitplekken. Waar wil je jouw tuin voor gebruiken? Ben je tevreden met een paar ligstoelen of wil je genoeg plek hebben om de hele familie te ontvangen voor een barbecue?

Creëer comfortabele zithoeken door het plaatsen van kussens en het inrichten van een loungehoek. Een hangmat of zweefbed kan ook een heerlijke toevoeging zijn voor die luie zomerdagen.

Planten en bloemen

Kies voor zomerbloeiers die niet alleen de tuin opfleuren maar ook bestand zijn tegen de zomerhitte. Planten zoals lavendel, petunia’s en zonnehoedjes zijn perfect omdat ze weinig onderhoud vereisen en lang bloeien. Denk ook aan het planten van kruiden die je kunt gebruiken in de keuken.

Verlichting en accessoires

Goede verlichting kan je tuin transformeren. Solarlampen of sfeerverlichting zoals lantaarns zorgen voor een gezellige atmosfeer en laten je ook na zonsondergang van je tuin genieten.

Privacy en bescherming

Een goede schutting biedt privacy en bescherming tegen wind. Het kiezen van de juiste schutting kan bovendien een esthetische toevoeging zijn aan je tuin.

De voordelen van hout beton schutting

  • Stevigheid en weerbestendigheid: Hout-beton schuttingen zijn zeer stabiel en kunnen tegen een stootje, wat ze ideaal maakt voor het wisselvallige Nederlandse klimaat.

  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

    Deze schuttingen gaan lang mee en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een duurzame keuze zijn.

  • Kostenbesparing op lange termijn:

    Hoewel de initiële kosten misschien hoger zijn, bespaar je op lange termijn op onderhoud en vervanging.

Geniet van een zomerklare tuin

Met deze tips is je tuin helemaal klaar voor de zomer. Geniet van de bloemen, de gezellige avonden en de rust die je buitenruimte biedt. Een hout-beton schutting kan hierbij een waardevolle toevoeging zijn die zowel functionaliteit als stijl biedt. Neem een kijkje op Hekwerkonline voor meer informatie over hout-beton schuttingen.