ALKMAAR - Zo, laten we het eens hebben over jouw smartphone. Die draag je de hele dag bij je, toch? Dan wil je natuurlijk wel dat-ie er een beetje leuk uitziet. Gelukkig kun je tegenwoordig heel makkelijk je eigen telefoonhoesje ontwerpen. Hiermee geef je jouw toestel een persoonlijke touch die helemaal bij jou past. Hoe cool is het om een hoesje te hebben dat niemand anders heeft?

Het proces is simpel en leuk. Begin met het kiezen van de juiste materialen voor je hoesje. Ga je voor een chic lederen wallet case of kies je een praktische softcase? Vervolgens kun je helemaal losgaan met designs. Upload jouw favoriete foto of kies een afbeelding die iets zegt over wie jij bent. Misschien een mooie herinnering of een patroon waar je blij van wordt? En als je echt iets te zeggen hebt, waarom dan niet ook een persoonlijke tekst toevoegen?

Met al deze mogelijkheden om een telefoonhoesje te bedrukken, heb je binnen no-time iets in handen dat meer is dan alleen bescherming voor je telefoon. Het wordt een verlengstuk van jouw stijl en persoonlijkheid. En weet je wat helemaal geweldig is? Als je vandaag nog begint met ontwerpen bij case24, kan je hoesje binnen no time om jouw telefoon zitten.

Verander je achtergrond en thema’s

Nu we het toch over personalisatie hebben: wat dacht je van het aanpassen van de achtergrond en thema's van je telefoon? Net zoals bij het ontwerpen van een hoesje, kun je ook de interface van je smartphone helemaal naar jouw hand zetten. Kies een achtergrond die matcht met je nieuwe hoesje, of ga voor iets totaal anders om wat contrast te creëren.

Je kunt bijvoorbeeld foto's gebruiken van dat geweldige concert waar je laatst was, of misschien wel die prachtige vakantiekiekjes die nog steeds op je telefoon staan. En als je graag kunstzinnig wilt doen, waarom dan geen werk van je favoriete artiest? Met zo'n achtergrond wordt elke keer dat je jouw telefoon ontgrendelt een klein feestje.

Wat thema’s betreft, zijn er genoeg apps die themapakketten aanbieden waarmee je iconen, lettertypes en zelfs de navigatie van jouw toestel kunt aanpassen. Een thema kan jouw interesses reflecteren, of misschien wel de seizoenen volgen. De lente inluiden met frisse groene tinten of juist de herfst met warme oranje kleuren - de keuze is aan jou!

Apps die je stijl weerspiegelen

Apps zijn de gereedschappen van onze smartphones; ze helpen ons met dagelijkse taken, entertainment en blijven verbonden met anderen. Maar wist je dat de apps die jij kiest ook iets kunnen zeggen over jouw stijl? Kies apps die niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij wat jij belangrijk vindt.

Zo zijn er apps voor mode-inspiratie, nieuwsapps die aansluiten bij jouw interesses of fitness-apps die bij jouw workout-routine passen. Het mooie is dat deze apps vaak ook customizable zijn. Dus naast dat ze handig zijn, kun je ze ook nog eens zo instellen dat ze eruitzien hoe jij wilt.

Ga eens na welke apps jij het meest gebruikt en bekijk hoe je deze verder kunt personaliseren. Misschien is er wel een widget die perfect op jouw home screen past of kun je notificaties instellen in een kleur die terugkomt in jouw telefoonhoesje design.

Accessoires die meer doen dan beschermen

We weten allemaal dat accessoires zoals hoesjes en screenprotectors essentieel zijn om onze kostbare smartphones te beschermen. Maar wist jij dat deze accessoires ook nog eens super functioneel kunnen zijn? Neem bijvoorbeeld popsockets; deze leuke gadgets plak je aan de achterkant van je hoesje en ze maken het vasthouden van jouw telefoon een stuk makkelijker.

En wat dacht je van ringhouders? Deze kunnen dienen als standaard voor als je een video wilt kijken en zorgen ervoor dat je telefoon niet uit je hand glipt tijdens het maken van de perfecte selfie. Het leuke is dat deze accessoires er in allerlei stijlen zijn, zodat ze niet alleen praktisch zijn maar ook nog eens perfect passen bij het design van jouw custom hoesje.

Nog een tip: zoek accessoires die multifunctioneel zijn. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook hoesjes met ingebouwde portemonnee of ruimte voor pasjes. Zo sla jij twee vliegen in één klap: jouw telefoon is beschermd én jij hebt alles bij de hand!

Houd het fris met regelmatige updates

Eén ding is zeker: verandering houdt het leven spannend. Dus waarom zou je niet regelmatig wat nieuwe veranderingen doorvoeren aan jouw telefoon? Je kunt gemakkelijk variëren door af en toe een nieuw hoesje te bestellen of door simpelweg jouw achtergrond te wijzigen.

Door regelmatig te wisselen tussen verschillende designs voor jouw telefoonhoesje kun jij altijd aansluiten bij de laatste trends of seizoenen. Of misschien vind jij het wel leuk om voor elke stemming of gelegenheid een ander hoesje te hebben?

Hetzelfde geldt voor de instellingen op jouw telefoon. Verander eens wat vaker de indeling van apps, update jouw widgets of speel met verschillende ringtones. Deze kleine veranderingen kunnen jouw ervaring met de smartphone flink opfrissen en zorgen ervoor dat hij altijd voelt als nieuw.