ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - Het is goed mogelijk dat deze Engelse klusjesmannen naar ons werkgebied komen. De afgelopen dagen zijn met name de collega's van Politie Heerhugowaard overspoeld met melding over de Engelse klusjesmannen.

Let op: De Engels sprekende ‘klusjesmannen’ bieden soms op een zeer opdringerige manier hun diensten aan.
De klussers proberen mensen geld afhandig te maken, door allerlei onnodige reparaties uit te voeren in/om de woning. Deze klussen worden niet goed of veel duurder uitgevoerd dan afgesproken of worden helemaal niet uitgevoerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om werkzaamheden als: schilderen, bestraten, voegen, dakdekken, dakgoot schoonmaken danwel vervangen, etc. Op deze manier zijn in de afgelopen jaren al meerdere inwoners slachtoffer geworden

Erkende bedrijven
De politie adviseert om niet met klusjesmannen in zee te gaan die uit het niets voor de deur staan. Er zijn gevallen bekend waarbij bijvoorbeeld onnodige werkzaamheden tot grote schade aan daken en muren hebben geleid. Omdat het gaat om mondelinge afspraken is het lastig deze personen strafrechtelijk aan te pakken. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in en maak vooraf schriftelijke afspraken over de werkzaamheden en de prijs. De politie vraagt in het bijzonder om vooral ouderen te wijzen op de praktijken. Vaak zijn ouderen goed van vertrouwen en ontstaan daar de problemen.