NEDERLAND - Komende maandagavond gaat de astronomische lente officieel van start en het moet gezegd dat de temperaturen daar de komende dagen naar zijn. Wel blijft het wisselvallig met kans op een aantal buien en kan de temperatuur later in de week een klein stapje terug doen.


Zondag blijft het, zeker het eerste deel van de dag, overwegend bewolkt in het westen en noorden met daar lokaal nog altijd kans op wat nevel of mist. In het binnenland is er af en toe ruimte voor de zon, al ontstaan daar ook stapelwolken met in de loop van de middag een buitje. Met een zwakke tot matige wind uit westelijke richting lopen de maxima op tot tussen 10, 11 graden angs de kust tot pakweg 14 graden in het (zuid)oosten.

Ook na het weekend blijft het zacht, met middagtemperaturen in de dubbele cijfers. Op maandag zijn de temperaturen vergelijkbaar met zondag, met maxima van 9 tot 14 graden. Het is overwegend grijs, misschien dat in het midden en zuiden nog een sprankje van de zon te zien is. Met name in de noordelijke helft valt een beetje regen of motregen. Grote hoeveelheden zijn het echter niet.

Dinsdag begint 's nachts waarschijnlijk met wat regen in het hele land, maar later op de dag is er ook weer ruimte voor de zon. Er stroomt wel weer iets zachtere lucht ons land in, waarmee het in het zuiden alweer richting de 16 graden wordt.

Ook woensdag houden we die temperaturen, maar kan er een storing ontstaan waarbij de buien steviger kunnen uitpakken. Vooral het eerste deel van de dag lijkt nat te verlopen. In de middag kan het opklaren met zelfs wat ruimte voor de zon. Er staat gedurende de dag een stevige wind.

Vanaf donderdag gaan de temperaturen stapje voor stapje weer iets omlaag richting de twaalf graden. Ook dan blijft het echter nog wisselvallig.

Vrijdag en in het volgende weekend liggen de temperaturen rond de 10 tot 12 graden met een stevige zuidwestenwind en hier en daar een bui. Vermoedelijk neemt aan het eind van het weekend de buienkans langzaam af.