ALKMAAR - Gezien het feit dat steeds meer mensen inzien hoe belangrijk duurzaamheid is, is het niet gek dat er steeds meer mensen zijn die willen investeren in groene stroom. Echter, niet iedereen heeft genoeg geld om zonnepanelen op zijn of haar dak te laten plaatsen of een Solar Carport aan te schaffen. Het is voor deze woningeigenaren wel mogelijk om een lening af te sluiten waarmee dit soort zaken kunnen worden gefinancierd. Zij hebben dan de keuze uit verschillende leningen waardoor het erg belangrijk is dat deze mensen goed worden geïnformeerd.

Een lening afsluiten voor een Solar Carport
Er zijn woningeigenaren die graag zouden investeren in duurzame aanpassingen aan hun woning, maar die hier simpelweg niet de middelen voor hebben. Voor deze mensen is het op dit moment dus niet mogelijk om alle kosten van het plaatsen van een Solar Carport te dekken. In deze situatie is het wel mogelijk om een lening af te sluiten zodat de woning toch verduurzaamd kan worden. Het afsluiten van een lening voor de aanschaf van een Solar Carport klinkt voor sommigen als een onverstandige beslissing. Toch kan een Solar Carport in sommige gevallen genoeg stroom opwekken om de rente van een lening te compenseren. Hierdoor is het afsluiten van een lening voor de aanschaf van een Solar Carport voor sommige woningeigenaren juist een verstandige keuze.

Een energie bespaar lening
Woningeigenaren die hun woning graag willen verduurzamen, maar hier momenteel zelf niet de middelen voor hebben, kunnen ervoor kiezen om een energie bespaar lening af te sluiten. Dit is een lening die gericht is op het mogelijk maken van het verduurzamen van woningen. Het idee achter deze lening is het zo laag mogelijk houden van de rente op de lening waardoor het voor woningeigenaren voordelig is om deze lening af te sluiten. Zij kunnen hiermee namelijk bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen zonder dat dit hen extra geld kost. Het is dan de bedoeling dat de rente van de lening minder hoog is dan het bedrag wat wordt bespaard door de zonnepanelen op de carport.

Consumptief krediet
Woningeigenaren kunnen ook op een andere manier geld lenen om zonnepanelen of een Solar Carport aan te schaffen. Zij kunnen dan voor een consumptief krediet kiezen. Dit is een lening die niet specifiek is gericht op woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Het gaat hierbij om een normale lening die iedere consument in basis kan afsluiten. Dit soort leningen hebben over het algemeen een hogere rente, maar bieden de consument wel meer vrijheid waardoor dit in bepaalde gevallen toch een betere keuze kan zijn.