BERGEN - De negen atelierhouders uit de voormalige BSV-kantine in Bergen houden zondag 30 april tussen 11.00 en 17.00 open huis. Sinds een aantal maanden is dit gebouw door hen omgetoverd tot een creatieve inspirerende werkplek voor verschillende doeleinden binnen de kunst- en cultuursector. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met de kunstenaars en een kijkje achter de schermen te nemen.

Na de fusie van de Bergense voetbalclubs vv Berdos en vv BSV stond het clubgebouw van BSV aan de Oudtburghweg in Bergen leeg. Kunstenaars en cultureel ondernemers uit de gemeente Bergen konden zich aanmelden om tijdelijk een atelier of werkruimte in te richten in de voormalige kantine van voetbalvereniging. De gemeente regelt het tijdelijk gebruik via  de Huizen Oppas Dienst (HOD).

Betaalbare atelierruimte

Het inzetten van leegstaande panden voor atelierruimte is een belangrijk speerpunt uit de Cultuurnota die de gemeente vorig jaar vaststelde. Wethouder Odile Rasch: “We hebben hier in de gemeente Bergen een levendig en bloeiend kunstenaarsklimaat, waar we allemaal trots op zijn. Om dat zo te houden, moet je wel zorgen dat het voor kunstenaars mogelijk blijft om hier te werken.

Dat kan door leegstaande panden tijdelijk in te zetten als atelierruimte. Ook de brandweergarage in het centrum van Bergen en de Oosterkimschool in Schoorl zijn momenteel in gebruik als tijdelijke atelierruimte. Op beide locaties verloopt dit goed.