ALKMAAR - Veel Nederlanders dromen ervan om meer tijd te kunnen doorbrengen onder de zon. En wie zon zegt, zegt natuurlijk Spanje. In je zoektocht naar zonneschijn kan je elk jaar verschillende keren een huis huren of op hotel gaan in Spanje. Maar er is ook een aantrekkelijk alternatief voor wie het zich kan veroorloven: een vakantiehuis kopen. Wij vertellen je er hieronder meer over.

Waarom een vakantiewoning in Spanje kopen?
Een eigen vakantiehuis in Spanje biedt je veel voordelen. Zo hoef je van tevoren bijvoorbeeld niet op zoek te gaan naar vakantieaccommodatie en bespaar je jezelf een hoop stress. En geld, want de kosten voor een verblijf in een hotel of een gehuurd vakantiehuis kunnen al snel oplopen. Zeker als je jaarlijks verschillende keren naar het zuiden trekt.


Een vakantiewoning in Spanje kan ook de ideale plek zijn om je geld te verdienen onder de zon. Tijdens de coronapandemie zijn steeds meer mensen beginnen te telewerken. Als je zelf tot die groep behoort, is Spanje een interessant alternatief voor je thuiskantoor in Nederland. Je eigen woning in Spanje is de ideale werkomgeving waar je je volop in alle rust zal kunnen focussen en ontspannen wanneer nodig. Maak tijdens een pauze een wandeling op het strand of neem een duik in je zwembad. In Spanje zal je de perfecte balans vinden tussen werk en privé.


Een vakantiewoning in Spanje neemt in deze pandemietijden ook heel wat zorgen weg. Je komt tijdens je verblijf niet in contact met andere gasten, wat in bijvoorbeeld een hotel wel het geval zou zijn. Je kan gewoon heerlijk ontspannen in je eigen vertrouwde omgeving met enkel je familie of vrienden in de buurt. Spanje is vanuit Alkmaar bovendien goed bereikbaar met de auto, waardoor je ook een vliegreis vermijdt.

Vakantiewoning in Spanje als investering
Een vakantiewoning in Spanje is op dit moment een uitstekende optie om je spaargeld te beleggen. Je zuurverdiende spaarcenten brengen op een bankrekening immers zo goed als niets meer op en bij grote bedragen wordt er zelfs vaak een negatieve rente gehanteerd. Dit terwijl (o.a. Spaans) vastgoed nu juist een geliefde investering is en daardoor de afgelopen jaren aanzienlijk in waarde is gestegen. Het is dus misschien wel hét perfecte moment om toe te slaan.


Eenmaal je het perfecte huis gevonden hebt, heb je verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld zelf verschillende keren per jaar naar de Spaanse zon trekken. Of je kan je huis verhuren voor de lange of de korte termijn en genieten van mooie opbrengsten.


Een belangrijke tip
De Spaanse vastgoedmarkt zit natuurlijk anders ineen dan de Nederlandse. Daarom is het belangrijk dat je jezelf professioneel laat bijstaan tijdens je speurtocht naar de ideale vakantiewoning in Spanje. Het best zoek je een makelaar die Nederlands spreekt, zoals Rayos de Sol. Doordat je in je eigen taal geholpen wordt, vermijd je onaangename verrassingen en kan je alles gemakkelijk op de voet volgen. Zo begin je helemaal zorgenvrij aan je Spaanse avontuur.