BERGEN - Woensdagochtend 8 november van 8.30-9.30 uur brengen kinderen van basisschool Sint Jozef uit Egmond aan de Hoef een ontbijtje bij de burgemeester in het gemeentehuis. Wethouder Jan Mesu sluit hier ook bij aan. Burgemeester, wethouder en de kinderen geven met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld van het belang van een gezond ontbijt in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen. Aan het eind van het ontbijt betaalt de burgemeester symbolisch voor het ontbijtje met een donatie van € 150,- aan het jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

Aan het Burgemeestersontbijt doen dit jaar bij de jubileumeditie van het Nationaal Schoolontbijt, met als thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’, meer burgemeesters mee dan ooit. Maar liefst 265 burgemeesters ontvangen in de ontbijtweek van 6 tot en met 10 november een schoolklas uit hun gemeente in het stadhuis.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in de 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School. Tijdens het Burgemeestersontbijt ontbijten de kinderen met de burgemeester en wethouders en maken zij kennis met elkaar.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen van de Sint Jozefschool nemen de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst.