ALKMAAR - Geniet vanaf je werkplek van al het moois wat je tuin te bieden heeft, door voor een modern tuinkantoor te kiezen. Steeds meer Nederlandse huishoudens overwegen het laten plaatsen hiervan, daar het hybride werken de nieuwe norm geworden is bij veel werkgevers. In een tuinkantoor heb je geen last van spelende kinderen, een partner die tegelijkertijd aan het bellen is met collega’s, enzovoorts. Bij het laten plaatsen van een tuinkantoor zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal ramen binnen het tuinkantoor, de ruimte die het je biedt en de isolatie hiervan. Je wilt het tuinkantoor niet alleen in het voorjaar of de zomer kunnen gebruiken, maar ook in het najaar en de winter.


Tuinhuis voorheen al een populaire optie

Waar een tuinkantoor steeds meer aan populariteit wint, was het tuinhuis dat al. Tuinhuizen bieden huishoudens verschillende voordelen. Denk aan het feit dat dit een plek biedt om je even terug te trekken na een lange werkdag. Neem je boek of favoriete tijdschrift mee, evenals een plaid en een kop thee. In het tuinhuis geniet je van de rust die een tuin je kan bieden. Terwijl jij leest, fladderen de vlinders vrolijk om het tuinhuis heen. In de herfst en winter, wanneer het te koud wordt om nog in het tuinhuis te zitten, kun je deze ruimte gebruiken voor het opbergen van de tuinmeubelen. Zeker houten tuinmeubelen zullen snel verslechteren, wanneer men deze in de winter buiten laat staan. Je voorkomt dit enigszins door het hout jaarlijks in te smeren met beits.

Overigens kan in plaats van een tuinhuis ook een tuinkamer of serre interessant zijn. De serre wordt tegen de woning aan geplaatst en dient als verlengde van de woonkamer. Het is echter in veel mindere mate een plek voor een momentje voor jezelf.

Kleed het tuinkantoor en tuinhuis op een gezellige manier aan

Zie het tuinkantoor tuinhuis als een extra kamer bij je woning. Dit betekent dat je voldoende aandacht dient te besteden aan het inrichten hiervan. Je wilt voorkomen dat deze ruimte al snel een rommelhok wordt! Kies voor een fraai kleed, een aantal sfeervolle lampen en een comfortabele stoel. In het geval van een tuinkantoor mag een groot bureau niet ontbreken. Let bij het gebruik van meubelen goed op de luchtvochtigheid in het tuinkantoor. Je wilt voorkomen dat meubels worden aangetast door de relatief hoge luchtvochtigheid van de lucht hier.