KERMIS - De kermis gaat vrijdag 25 augustus van start en draait vanaf dit jaar volledig op groene stroom. Alle kermisattracties maken gebruik van een speciaal elektriciteitsnet. De voorziening die op de Paardenmarkt, Hofplein en Kanaalkade is aangelegd zorgt ervoor dat de attracties geen (diesel)aggregaten meer nodig hebben.

Groene stroom


Voor het elektriciteitsnet zijn de Paardenmarkt, Hofplein en vanaf nu ook de Kanaalkade voorzien van een ondergrondse aansluiting waar een mobiele transformator op aangesloten kan worden. Het net maakt gebruik van groene stroom en levert in het evenementenseizoen naar verwachting een reductie op van circa 4,5 ton vervuilende stoffen zoals fijnstof en CO2.

Juist in een tijd waarin de zorgen rond fijnstof de noodzakelijke aandacht vragen is dit een belangrijke stap. Buiten de evenementen om kunnen cruiseschepen vanaf het komende najaar ook gebruik maken van de nieuwe voorziening.

Wethouder Evenementen, Victor Kloos (OPA): ‘Dit is een mooie ontwikkeling voor de stad, vooral met het oog op de kermis die er weer aankomt. Duurzaamheid en evenementen gaan hand in hand.’