ALKMAAR - De zomer loopt ten einde en de dagen worden korter. De herfst staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je interieur een gezellige “herfst make-over” te geven. Breng warmte, comfort en knusheid in je huis met deze 15 tips om je interieur klaar te maken voor de herfst.


⦁Zachte textielkeuzes: Vervang lichte en luchtige stoffen door warme en zachte materialen. Kies voor plaids en kussens met een rijke textuur, zoals wol of fluweel, om je bank en fauteuils te verfraaien.

⦁Herfstkleuren: Breng de kleuren van de herfst naar binnen. Denk aan tinten zoals oker, bordeauxrood, diep oranje en donkergroen voor kussens, dekens en decoratieve elementen.

⦁Bloemenpracht: Hoewel de zomer voorbij is, hoef je geen afscheid te nemen van bloemen. Plaats droogbloemen in een mooi bloempotje voor een herfstachtig accent in je interieur.

⦁Geurige kaarsen: Kies voor geurkaarsen met warme herfstgeuren, zoals kaneel, pompoen of vanille. Niet alleen zorgen ze voor een gezellige sfeer, maar ze verspreiden ook een heerlijke geur in huis.

⦁Natuurlijke elementen: Breng de natuur naar binnen met decoratieve takken, dennenappels en gedroogde bladeren. Een eenvoudige bloempot kan dienen als een mooie basis voor een herfstig arrangement.

⦁Seizoensgebonden kunst: Vervang zomerse kunstwerken door prints of schilderijen met herfstthema's. Denk aan landschappen met herfstkleuren, pompoenen of warme haardvuurtaferelen.

⦁Warme verlichting: Ruil koele en heldere lampen in voor warme, zachte verlichting. Gebruik lampenkappen in aardetinten om een knusse ambiance te creëren.

⦁Vloerkleden: Leg dikke vloerkleden neer om je voeten warm te houden tijdens de koelere herfstdagen. Kies voor tapijten met warme kleuren en patronen die bij je interieur passen.

⦁Haardvuur: Als je een open haard hebt, is dit het moment om hem weer aan te steken. Het knisperende geluid van brandend hout en de warmte van het vuur zorgen voor een heerlijk herfstgevoel.

⦁Herfsttafel: Geef je eettafel een herfstachtige uitstraling met tafelkleden in herfstkleuren en versieringen zoals kleine pompoenen, kaneelstokjes en bloempotten met herfstbloemen.

⦁Cozy hoekjes: Richt gezellige hoekjes in met zachte stoelen, een stapel boeken en een warme deken om je terug te trekken op regenachtige herfstdagen.

⦁Herfstige geurverspreiders: Maak je eigen geurverspreiders met herfstige essentiële oliën en stokjes om een subtiele en continue geur in je huis te verspreiden.

⦁Warme keuken: Haal je slowcooker tevoorschijn en bereid heerlijke stoofschotels en soepen om je huis te vullen met de geur van comfortabel herfsteten.

⦁Fotomomenten: Maak gebruik van de prachtige herfstkleuren buiten en hang foto's op van mooie herfstlandschappen in je interieur.

⦁Persoonlijke touch: Voeg persoonlijke herfstdecoraties toe, zoals zelfgemaakte bloempotten met herfstbloemen die je zelf hebt geplant en verzorgd.

Met bovenstaande 15 tips geef je jouw interieur een warme en uitnodigende herfstsfeer. Geniet van de knusheid van je huis terwijl de bladeren buiten van kleur veranderen en de temperatuur daalt. Vergeet vooral niet om te ontspannen en te genieten van het seizoen met je favoriete warme drankje in je hand, omringd door de herfstige pracht die je in je huis hebt gecreëerd.