ALKMAAR - De JCI Challenge die 23 juni plaats vond heeft € 18.000,- opgebracht voor drie lokale goede doelen. Stichting Veenhuizer Hoeven, Stichting Kanz en Stichting Coolsupport hebben ieder € 6.000,- in ontvangst mogen nemen.

Maatschappelijk relevant
De JCI Challenge draait om mooie auto’s, passie, gezelligheid, netwerken en natuurlijk iets terug kunnen doen voor lokale goede doelen. De opbrengsten van de JCI Challenge 2018 gaan naar drie lokale goede doelen die zich inzetten voor kinderen of jongeren met een beperking. Janwillem Swart, voorzitter van de Challenge commissie, voegt toe: “JCI Alkmaar wil graag bijdragen aan lokale en maatschappelijk relevante goede doelen. Met behulp van dit evenement, meerdere sponsoren, alle deelnemers en de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) hebben we dit schitterende resultaat voor deze goede doelen gerealiseerd.”

De goede doelen
Stichting Veenhuizer Hoeven biedt begeleid paardrijden aan voor volwassenen en kinderen met een beperking in de breedste zin van het woord. Met de opbrengsten van de JCI Challenge wordt gespaard voor een menwagen waar een rolstoel in kan.

Stichting KanZ biedt in hun Samen naar School klas (de KanZ-klas), naast zorg, een uniek onderwijsaanbod voor kinderen met een (meervoudige) beperking, binnen een reguliere basisschool. Met de opbrengsten van de JCI Challenge wordt bijgedragen aan een rolstoelbus.

Stichting COOLsupport organiseert Camp COOL, een coachingsweek voor jongeren met een chronisch nieraandoening. Met de opbrengsten van de JCI Challenge wil de stichting jongeren met een chronische ziekte opleiden.

Schitterende bolides
Bijna 80 auto's stonden op 23 juni 2018 aan de start van de JCI Challenge 2018. Na een heerlijk ontbijt in het Koetshuis van Duin & Kruidberg in Santpoort werden de equipes met veel spektakel uitgezwaaid voor de eerste etappe.

Het zonnetje brak door de wolken en het was aangenaam toeren richting de unieke lunchlocatie. In het Bomencentrum in Baarn kwamen de deelnemers met de controlekaarten onder de arm binnen. Na een uur te zijn bijgekomen stond de route van de middagetappe alweer te trappelen om gevonden te worden. Ditmaal met een fotoblad als bijlage op het routeboek en een behendigheidsproef in het vooruitschiet. Met de adrenaline van de proef nog in het bloed werd niet veel later Dok 10 in Akersloot aangedaan voor het eindfeest. Een heerlijk diner en een drankje op het terras aan de haven gaven de ingrediënten voor een smakelijke voortzetting van de dag. Sterke verhalen, ervaringen, punten, alles werd met elkaar gedeeld.

Vlak voor de prijsuitreiking kwam de veiling voor het goede doel aan bod. 22 prachtige kavels die door diverse bedrijven zijn ingebracht hebben de handen in de lucht gekregen. De opbrengst voor de geselecteerde goede doelen is maar liefst € 18.000,- euro. Een schitterende opbrengst na een schitterende dag!

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke verandering te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreidt over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Alkmaar er eentje is. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.