NEDERLAND - In augustus 2008 was de eerste viering van Internationale Dag van het Bier. Deze dag is tot stand gekomen om de bierliefhebbers tot elkaar te brengen en de makers van het bier te bedanken.


Internationale Dag van het bier is een wereldwijde viering in achtertuinen, brouwerijen en kroegen. Deze kleinschalige dag is inmiddels uitgebreid naar een dag die de meeste mensen tegenwoordig kennen, in meer dan 200 steden wordt deze dag nu uitgebreid gevierd.

Deze dag vindt jaarlijks plaatst op de eerste vrijdag van augustus, er is voor gekozen om deze dag te vieren in augustus omdat er in deze maand de meeste zonnige dagen zijn en zodat er genoeg tijd zit tussen de andere bier vieringen over de hele wereld.

De inwijding van deze dag is door meerdere redenen en hebben we op een rijtje gezet.
Deze dag is vooral bedoeld om de toegewijde mensen te bedanken die het hele jaar door, dag in dag uit ons bier brouwen.
Nog een ander doel van deze dag is om de mensen van over de hele wereld samen te brengen van verschillende culturen en nationaliteiten, je kunt ervoor kiezen om met je eigen vrienden groep van deze dag te genieten en een aantal biertjes te drinken of je kiest ervoor om op het terras of in de kroeg mensen tegen te komen.

Door deze dag ontstaan er nieuwe vriendschappen omdat je al een interesse deelt en vaak meerdere.

Mis deze dag niet om ongestoord een biertje te drinken met de mensen om je heen of in je eentje.