ALKMAAR - Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers.

De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk al 354 groepen waar 16.000 ondernemers aan meedoen. De regio Alkmaar krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 12 juni. Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds.

In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF, en bestaat uit maximaal 50 leden.

Op dinsdag 12 juni is er een bijeenkomst over broodfondsen.De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten.U krijgt tijdens de bijeenkomst uitleg en antwoord op vragen.

De bijeenkomst start om 19:30 uur, en vindt plaats in De Telefooncentrale, Koelmalaan 350, 1812 PS Alkmaar.

Aanmelden is noodzakelijk, en kan via www.broodfonds.nl.