De deeleconomie krijgt steeds meer omvang en er worden voornamelijk in de grote steden vraagtekens geplaatst bij autobezit. Bewuster omgaan met autobezit heeft dan ook meerdere voordelen. In dit artikel kijken we naar de voordelen van het gebruik van een autodeelplatform voor auto-eigenaren zelf en mensen die (bewust) geen auto bezitten.

Je eigen auto delen
Via een autodeelplatform als SnappCar kun je je eigen auto aanbieden tegen een vaste prijs per dag. Op deze manier kun je, all-risk verzekerd, een deel van de kosten van jouw auto terugverdienen op de dagen dat jijzelf je auto niet gebruikt. Je kunt ook gemakkelijk zelf aangeven op welke dagen jouw auto beschikbaar is om te verhuren, via een kalender.

Wil je je auto extra makkelijk verhuren? Dan bestaat er de Keyless optie. Als je dit systeem laat toevoegen aan jouw auto kan een huurder uiteraard na jouw goedkeuring de auto openen met zijn of haar app. Zo hoef je zelf niet de sleutel te overhandigen en kun je daardoor de auto vaker verhuren.

Bewust niet in het bezit van een auto
Een auto bezitten is tegenwoordig door hoge kosten van de aanschaf, de verzekering en het onderhoud van de auto niet meer voor iedereen weggelegd. Natuurlijk kun je ook een bewuste keuze maken om geen auto te bezitten voor een beter milieu.

Ook is natuurlijk het openbaar vervoer vaak een goed alternatief en in de binnenstad is de fiets soms gemakkelijker dan een auto. Moet je toch ergens heen waar je echt een auto voor nodig hebt? Dan is autodelen waarschijnlijk een handige optie. Je kunt in bij jou in de buurt een auto ophalen en je betaal slechts voor de uren dat je de auto gebruikt.

Ook in Alkmaar
In Alkmaar staan er altijd meerdere deelauto’s bij jou in de buurt. Hierbij kun je kiezen voor een persoonlijke sleuteloverdracht met de verhuurder of kies je voor Keyless waarbij je de auto eenvoudig via de app opent. Wil jij autodelen een keer zelf uitproberen? Een auto huren in Alkmaar doe je in een handomdraai!