Wie honden of katten heeft, kan erover meepraten: ze dragen prima zorg voor hun eigen hygiëne, maar laten wel her en der haren achter. En ongedierte. De bank reinigen is bijvoorbeeld een intensief klusje als Poekie of Bikkel hier dagelijks zijn tukje doet. En sommige honden brengen een geur in huis die niet door iedereen als even prettig wordt ervaren. Ook het tapijt kan zo nu en dan wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Zo nodig besteed je dit uit.


De bank wekelijks stofzuigen en regelmatig reinigen

Een schoonmaakronde kost met huisdieren net even wat meer tijd, maar dat heb je ervoor over. Met het speciale opzetstuk dat bij je stofzuiger hoort, zuig je wekelijks de haren van de bank. Eens in het half jaar kun je het zitmeubel professioneel reinigen, met een meubelreiniger die dieper in de stof doordringt. Bij een lederen bank is dit niet nodig, bij een gestoffeerd exemplaar uiteraard wel. Vind je dit te veel werk, dan kun je het reinigen van de bank ook aan de professionals overlaten, die 99 procent van het vuil verwijdert. Bekijk hier de mogelijkheden.

Tapijt laten reinigen door de experts

Ook het tapijt is met één of meer huisdieren vroeg of laat een broeinest van ongedierte, vuil en haren. Niet alleen van je kat of hond overigens, je sleept aan je schoenen dagelijks een aardige hoeveelheid onzichtbare, ongewenste rommel mee naar binnen. Gaat het kleed muf ruiken, dan laat je het gewoon ophalen door de experts van Cinco Cleaning, die het zowel van zichtbaar als onzichtbaar vuil ontdoen. Zij ontfermen zich sowieso over al je gestoffeerde meubels, alsmede matrassen en kussens.

Typische hondengeur?

Wie een hond in huis heeft, neemt de geur op de koop toe. Het ene ras ruikt ook sterker dan het andere. Niet alle visite vindt dit prettig, terwijl je die odeur zelf misschien amper nog opmerkt. Er bestaan allerlei manieren om die geur tot op zekere hoogte te neutraliseren: van het regelmatig (laten) reinigen van meubels en de boel doorluchten tot het gebruiken van geurkaarsen en huisparfums. Wierook helpt ook.

De onvermijdelijke kattenbak

Over geurtjes gesproken: de kattenbak is de plek waar je huistijger zijn behoefte doet als hij ‘s nachts nodig moet en het kattenluikje gesloten is. Het ligt aan je woonsituatie en je eigen wensen of de kat ‘s nachts naar buiten kan: sommige mensen wonen in een rustige omgeving waar de kat dag en nacht kan gaan en staan waar hij wil – en een kattenbak helemaal niet nodig is. Heb je die wel, dan haal je met een schepje regelmatig de drollen eruit en verschoon je de bak minimaal eens in de drie, vier dagen.