Bij het inrichten van je woning kun je van verschillende materialen gebruikmaken. Kunststof is een optie, evenals verschillende soorten metaal. Maar ook hout wordt steeds vaker toegepast. Zeker omdat steeds meer bedrijven gebruik maken van duurzaam hout. Dit is hout dat speciaal wordt gekweekt om te gebruiken voor bijvoorbeeld trapleuningen of houten ladders. Maar ook voor lambrisering, vloeren en plafonds is duurzaam hout natuurlijk de beste optie. Zowel in Europa als in andere werelddelen worden steeds meer bossen speciaal voor dit doel aangeplant zodat geen bestaande wouden hoeven te worden gekapt. De bomen leveren in de jaren dat ze groeien uiteraard ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Na de kap worden nieuwe bomen geplant om dit proces voort te zetten.

Een blikvanger in je interieur

Met jou kun je een stijlvol interieur voorzien van een opvallende blikvanger. Een mooie houten ladder bijvoorbeeld. Die kan zowel functioneel zijn als decoratief. Een decoratieve ladder tegen de wand kan dienen als extra accentuering voor wanddecoraties of foto’s. Ze zijn leverbaar in tal van verschillende uitvoeringen en je kunt ze desgewenst schilderen in een door jou gewenste kleur. Op die manier creëer je een eyecatcher die zijn naam eer aan doet.

De Scandinavische stijl

Als je hout wilt gebruiken voor de inrichting van je woonkamer, dan kun je kiezen voor de Scandinavische stijl. Die kenmerkt zich door eenvoud en functionaliteit. En er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van hout, een materiaal dat in de Scandinavische landen volop voorradig is in de uitgestrekte bossen. De kwaliteit van het hout is uitstekend en heeft dus een lange levensduur. Er worden kasten van gemaakt, salontafels, sidetables, eettafels en bijbehorende stoelen en ook talloze kleine meubelen zoals een bijzettafel of een klein kastje. Je kunt je hele interieur ermee samenstellen als je wilt. Het hout kan worden geschilderd maar als je de natuurlijke kleur mooi vindt dan kun je er ook voor kiezen om het hout te bewerken met blanke lak. Het lichte hout kan prima worden gecombineerd met vrolijke kleuren kussens en kleden. Op die manier kun je je interieur ook nog eens heel makkelijk aan de seizoenen aanpassen.

Een houten vloer

Als je kiest voor stijlvol hout in je interieur van Houtenladders dan mag een houten vloer natuurlijk niet ontbreken. Ook hierin is er volop keuze. Een houten vloer kan worden gemaakt van eikenhout, beukenhout of nog een andere houtsoort. Dit heeft ook invloed op de kleur van de vloer. Maar ook die kan worden aangepast door het hout te bewerken met lak of olie. Dit kun je zelf doen maar je kunt bij veel leveranciers ook bewerkt hout bestellen voor je vloer. Dit is klaar voor gebruik en kun je direct plaatsen. Een houten vloer is ook prima te combineren met vloerverwarming. Daarnaast kun je de vloer speciale accenten geven met mooie vloerkleden. Losse kleden hebben ook weer het voordeel dat je ze kunt verwisselen als de seizoenen wisselen. Hiermee geef je je woning een frisse look in de lente en een warme uitstraling zodra de herfst zijn intrede doet.