Zwembad Hoornse Vaart biedt in de kerstvakantie een grote variatie aan activiteiten. Zowel sporters op trainingskamp en zwemleskinderen als aquasporters, recreatieve zwemmers en vakantiegangers worden door het bad bediend. Van 24 december tot en met 8 januari bruist het zwembad van activiteit.

De kerstvakantie staat in het teken van gezelligheid. Door een zorgvuldige planning maakt het mogelijk vele activiteiten aan te bieden binnen deze twee weken. Voor kinderen die zwemlessen volgen bij Alkmaar Sport worden in de vakantie speciale vakantiezwemlessen aangeboden. Speciaal voor kinderen die nét dat duwtje extra nodig hebben en om de continuïteit van de lessen te waarborgen. Daarnaast heeft het complex het 50-meterbad als trainingsfaciliteit in de vroege ochtenden verhuurd aan de Triatlonbond en zwemvereniging …. Zij zullen hier hun trainingskamp houden.

Voor de banenzwemmers is het 50-meterbad de meeste dagen beschikbaar vanaf 07.00 tot 17.00 uur en door de week ook ‘savonds van 19.00 tot 21.00 uur. Daarnaast wordt er aan de aquasporters uit de regio op 15 verschillende momenten een Aquafitness les verzorgd.

Wipe-outs, Experience Centres en duikclinics.
Ook op recreatief gebied worden diverse extra’s aangeboden. Voor kinderen zónder zwemdiploma ligt het opblaasbare Experience Centre in het Instructiebad. Een klim en klauterbaan die garant staat voor veel waterpret. Daarnaast ligt de gehele vakantie voor kinderen mét zwemdiploma vanaf 11.00 uur een wipe-out in het 50-meterbad. Deze vakantie daagt het bad de kinderen uit met de nieuwe 16 meter lange Dubbele Piraten Run.

Donderdag 29 december is de Alkmaarse duikvereniging Orca van 09.00 tot 12.00 uur aanwezig in het 50-meterbad. Zij biedt deze ochtend gratis duikclinics aan alle aanwezige zwemmers die een keer willen duiken met perslucht. Natuurlijk zijn ook zowel de glijbaan als debucketgame, de onlangs gelanceerde nieuwe attractie, de vakantieperiode geopend.

Openingstijden

Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het zwembad gesloten. Op alle andere dagen kan er gezwommen worden. Kijk voor de exacte openingstijden per bad en een overzicht van de aquafitness lessen in de vakantie op de website, www.hoornsevaart.nl.