ALKMAAR - Zit je al lang aangesloten bij dezelfde internet en tv aanbieder? Hoog tijd om je contract eens onder de loep te nemen. De kans is namelijk groot dat je flink wat geld kunt besparen. En dat komt natuurlijk altijd van pas in een tijd waarin alles duurder en duurder wordt. Dat vergelijken en overstappen kost overigens helemaal niet veel tijd. Ga er een uurtje voor zitten en bespaar tientallen euro’s per jaar met de volgende tips.

Start met vergelijken
Je begint met je zoektocht naar het goedkoopste abonnement. Struin je daarvoor het hele web af? Nee, internet en tv vergelijken kan eenvoudig via vergelijkingssite ProviderCheck.nl. Doe de PostcodeCheck door je adres in Alkmaar in te vullen en vervolgens rollen alle aanbiedingen op jouw adres er automatisch uit. En dan zie je al meteen dat de korting in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement kan oplopen tot 50% procent. Afhankelijk van je gekozen abonnement komt dat neer op circa €20 per maand. Mooi meegenomen, toch?!

Gratis streamingsdiensten in je abonnement

Wie overstapt geniet ook nog eens van extra voordelen. Per provider staat er namelijk vrijwel altijd wel een gratis abonnement op een streamingsdienst voor je klaar. Ziggo verrast je bijvoorbeeld met ESPN, net als Online.nl, die dat aanvult met Film1, Starzplay, FilmBox en Canal+ films & series. Youfone regelt Viaplay en F1 TV voor je. Sommige aanbieders pakken het anders aan. Zo krijg je bij KPN bijvoorbeeld SuperWifi punten cadeau, en bij Budget Alles-in-1 een Google Nest Wifi. Het aanbod is overigens wisselend, dus neem zeker even een kijkje bij alle internet en tv aanbieders en vergelijk welke deal voor jou het meest interessant is.

Mooie deal zonder streamingsdienst?Toch gratis streamen!
Heb je nou een uitstekende aanbieding gezien waar net toevallig niet die streamingsservice bij inbegrepen zit die je graag zou willen? Dan hebben we nog een extra tip voor je. Veel streamingsdiensten bieden namelijk een gratis proefperiode aan. Zo kijk je Videoland bijvoorbeeld veertien dagen gratis. NPO Plus en NLZIET gebruik je zelfs een maand gratis. Op zoek naar kaskraker films en spannende series? Dan zit je goed met de gratis proefperiode van dertig dagen bij Amazon Prime. Liefhebbers van documentaires komen goed uit met dertig dagen gratis Discovery Plus. Verder zijn er ook nog services die je sowieso gratis kunt gebruiken (wel met reclame), zoals NPO Start, KIJK en RTL XL.

Sneller internet abonnement gewenst
Nu je overigens toch bezig bent met vergelijken is het de moeite waard om even stil te staan bij de snelheid van je huidige abonnement. Voldoet dit nog aan je wensen? Doordat we met steeds meer apparaten tegelijkertijd online gaan kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen. Wie weet gebruiken jullie bijvoorbeeld smart apparaten, is de een ondertussen aan het gamen, de ander aan het videobellen en weer een ander aan het streamen. Gelukkig kun je door die flinke welkomstkorting vaak een sneller abonnement verkrijgen voor mogelijk nog wel minder geld dan dat je nu maandelijks betaalt. Vergelijk en pak de deal die voor jou onder de streep het aantrekkelijkste uitkomt.