ALKMAAR - Het Geheugenkoor is een koor voor thuiswonende zang- en muziekliefhebbers met dementie of geheugenproblemen. Het koor zingt eenmaal per veertien dagen op vrijdag in wijkcentrum Overdie in Alkmaar. Iedere deelnemer heeft een zangmaatje. Dit is de partner, een familielid of een vrijwilliger.

Elke koormiddag is een feest! De zang wordt begeleid door een pianist, gitarist en een accordeonist. Er is veel afwisseling in liedjes van alle tijden, solospel door de muzikanten en de zangers èn poëzie.

Om een indruk van de middagen te krijgen kunt u kijken op de website www.geheugenkooralkmaar.nl Onder het kopje Terugblikjes staan leuke columns met anekdotes en liedteksten en bij het kopje Luister hier kunt u liedjes luisteren.

Gertje Hutschemaekers en Mieke Korteweg, de oprichters en begeleiders van het koor geven ook cursussen over hoe zelf een geheugenkoor op te richten en te begeleiden. Hierdoor wordt het voor nog meer mensen mogelijk naar een geheugenkoor te gaan. Informatie hierover staat ook op de website onder Cursus.

Mocht u het Geheugenkoor een warm hart toedragen, kunt u Vriend van het Geheugenkoor worden. Informatie hierover staat ook op de website. U krijgt dan tweemaal per jaar de Nieuwsbrief met nog meer informatie over het koor. En belangrijker: u helpt in belangrijke mate mee aan het voortbestaan van het koor waarmee u heel veel zangers onvergetelijke middagen bezorgt!