ALKMAAR - Coachen is niet alleen een techniek die in bepaalde voorgeschreven situaties moet worden uitgerold en strikt moet worden toegepast. Het is een manier van leiden, een manier om mensen te behandelen, een manier van denken, een manier van zijn. Het onderliggende en altijd aanwezige doel van coaching is het opbouwen van het zelfvertrouwen van anderen, ongeacht de inhoud van de taak of kwestie. Als leiders en managers dit voor ogen houden en er volhardend en authentiek naar handelen, zullen ze versteld staan ​​van de verbeteringen in relaties en prestaties die daaruit voortvloeien. Om coaching met succes toe te passen, moeten we een veel optimistischer kijk hebben op het slapende vermogen van alle mensen dan normaal. Doen alsof we optimistisch zijn, is onvoldoende omdat onze echte overtuigingen op veel subtiele manieren worden overgebracht waarvan we ons niet altijd bewust zijn.

Zelfvertrouwen opbouwen
We bouwen zelfvertrouwen op wanneer we beslissingen nemen, succesvolle acties ondernemen en onze volledige verantwoordelijkheid erkennen voor zowel onze successen als onze mislukkingen. Als mensen zelfvertrouwen willen opbouwen, moeten ze niet alleen successen boeken, maar ook weten dat hun succes te danken is aan hun eigen inspanningen. Ze moeten ook weten dat andere mensen in hen geloven, wat betekent dat ze vertrouwd, toegestaan, aangemoedigd en ondersteund worden om hun eigen keuzes en beslissingen te nemen. Het betekent behandeld worden als een gelijke, zelfs als de baan een minder goed label heeft. Het betekent niet betutteld, geïnstrueerd, beschuldigd, bedreigd of gedenigreerd worden door woord of daad. Ben je op zoek naar een re-integratiebureau? Reintegratiebureau Alkmaar kan je verder helpen.

Het potentieel van mensen ontsluiten
Onze overtuigingen over het vermogen van anderen hebben een directe invloed op hun prestaties. Het doel van coaching is om het potentieel van mensen te ontsluiten om hun eigen prestaties te maximaliseren. Het helpt hen te leren in plaats van hen te onderwijzen of te vertellen. Neem leren lopen als voorbeeld – de meeste mensen leren niet lopen door instructie. We hebben allemaal een ingebouwd, natuurlijk leervermogen dat veel verbazingwekkender is dan we ons realiseren en dat feitelijk wordt verstoord door instructie. Potentieel is de motor van coaching en van prestaties. Wanneer leiders zich concentreren op hun potentieel en de basisprincipes van coaching observeren van nieuwsgierigheid, niet-oordelen en samenwerken, meten ze mensen niet langer op hun prestaties in het verleden of geven ze hen de schuld van fouten. Op zoek naar een coach? Coach Alkmaar wilt je graag verder van dienst zijn!