Veel mensen denken, dat er met de versoepelingen van 25 februari een einde is gekomen aan de coronamaatregelen. Helaas, niets is minder waar.


Versoepelingen zijn slechts een pauze

Want op 1 maart, vier dagen na (!) de versoepelingen, is de spoedwet weer verlengd. De spoedwet is de gereedschapskist van het kabinet voor de maatregelen. En ook komen er nieuwe investeringen in de corona-app. De maatregelen zijn dus niet geëindigd; er is alleen even een pauze.

Schadelijke effecten coronamaatregelen

De coronamaatregelen zijn heel schadelijk voor ons land. Ze sturen aan op vaccinatie. Maar juist die vaccinaties zijn zo gevaarlijk. Er komt steeds meer informatie naar buiten over verminkingen en zelfs doden als gevolg van de vaccinaties. En hoeveel vaccins ken jij die zo snel uitgewerkt zijn, dat je binnen een jaar al aan een vierde toe bent?

Behalve schadelijk voor de gezondheid zijn de maatregelen ook nog eens discriminerend. Ze maken onderscheid tussen mensen die zelf de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid nemen en mensen die dat aan de overheid overlaten. Dit is in strijd met nota bene het allereerste artikel uit onze grondwet. We hebben het hier dus over schending van de mensenrechten.

En dan is er de aanslag op onze portemonnee. Alle coronamaatregelen tot nu toe hebben ruim € 4.500 per Nederlander gekost. Een gezin met twee kinderen heeft in twee jaar dus al een auto aan de coronamaatregelen geofferd.

Genoeg is genoeg

Hart voor Vrijheid zegt: genoeg is genoeg. Deze aanslag op onze gezondheid, onze grondrechten en onze portemonnee moet stoppen. Dat doen we door in de gemeenteraden elke medewerking aan dit afbraakbeleid te blokkeren. Net zoals we geen gemeenschapsgeld spenderen om te controleren of op een verlaten kruispunt in de nacht niemand door rood rijdt, gaan we ook niet controleren op qr of mondkapjes.

Door de handhaving van dit desastreuze beleid te laten schieten besparen we heel veel geld. Dat geld hebben we dan beschikbaar voor kunst en cultuur, vergroening van de steden, sportfaciliteiten of welk lokaal thema ook.

Stem 16 maart

Stem daarom op 16 maart op Hart voor Vrijheid.