ALKMAAR - Hoe zagen de straten van Alkmaar er uit tijdens de oorlog? Wat is er precies gebeurd bij het monument aan de Harddraverslaan? En wat had Eli Prins te maken met het ontstaan van de zustersteden Alkmaar en Bath? Jongeren van Artiance Centrum voor de Kunsten zijn op zoek naar verhalen uit eerste of tweede hand.

Artiance maakt voor Theater Na de Dam een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog, regie is in handen van Hanneke Vries en Anne Stoop. Het project is onderdeel van Theater na de Dam, de manifestatie in het kader van de Nationale Dodenherdenking, waarbij door heel het land na de herdenking theatervoorstellingen spelen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.

De jonge acteurs worden uitgedaagd om zich te verhouden tot de lokale geschiedenis van Alkmaar. Onderdeel van de research zijn gesprekken tussen jongeren en ouderen, die als ooggetuigen nog kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Alkmaar en omstreken. Hiervoor zijn we op zoek naar (kinderen van) ouderen die hun herinneringen willen delen met de nieuwe generatie.

De vertelbijeenkomst is op zaterdag 25 maart om 10.30 in Artiance, Canadaplein 3 in Alkmaar. U kunt zich aanmelden bij Hanneke Vries via h.vries@artiance.nl of 06-15859390.

Wilt u graag uw verhaal met ons delen, maar kunt u niet op de 25e? Dan kunnen we eventueel een andere afspraak maken.

www.theaternadedam.nl