ALKMAAR - De organisatie van Wijkvereniging Hoep Zuid kon afgelopen zaterdagochtend terug kijken op een gezellige en drukke rommelmarkt.

Het hele parkeer terrein van het Clusius College was vol met jonge handelaren die hun artikelen verkochten. Alle kinderspeelgoed werd van zolder gehaald en aan het publiek gepresenteerd. Een moeder en dochter kwamen zelfs uit Alkmaar om in Hoep Zuid hun spulletjes te verkopen. De weergoden waren ook goed gezind en het zonnetje was volop aanwezig. Alle kinderen kregen gratis limonade en een zakje chips van de organisatie. Ook werd er aan de ouders gedacht die konden genieten van een vers bakje koffie.

Kortom aan iedereen werd gedacht. Fabian Kroon ( plaatselijke aannemer) stelde voor een kleine vergoeding een spring kussen ter beschikking waar veel kinderen gebruik van konden maken. Na afloop van de kinderrommelmarkt waren alle kinderen tevreden met hun verkoop. De organisatie kon terug kijken op een zeer geslaagd evenement. Er werd al weer vooruit gekeken naar volgend jaar. Het bestuur denkt om meer activiteiten en animatie voor de kinderen te organiseren. De faciliteiten zijn aanwezig om hier een groot

kinderevenement van te maken. Dit is een mooie gelegenheid mede omdat de wijk Hoep Zuid 25 jaar bestaat in 2018, blikt Voorzitter Jaap Muller alvast enthousiast vooruit.