AMSTERDAM - Na veel oefenen en repeteren was het dinsdagavond zover; de opnames van het optreden van het Alkmaars Prachtkoor voor groot publiek op het Knoop Gala in Carré! Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

‘Iedereen is anders’
Het 28-koppige Alkmaars Prachtkoor mocht gisteravond de spits afbijten en dat deden ze geweldig! De koorleden lieten zien hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken. Het enthousiasme en plezier spatte ervan af. Onder bevlogen leiding van dirigente Els zongen ze het lied ‘Iedereen is anders’, met de boodschap dat het helemaal niet erg is om anders te zijn. Aan het eind ontvingen ze van het publiek een daverend applaus. Op 22 december om 20:25 uur maken zij hun tv-debuut op NPO 1.

Niet alleen, maar samen
Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Steun aan HandicapNL
Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander. Zie: www.handicap.nl/knoopgala

Knoop Gala 2018 werd dinsdagavond opgenomen en wordt op 22 december om 20.25 uur uitgezonden op NPO 1.

Afterparty op NPO 1 Extra
Na de uitzending zetten we het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 te uitgezonden, waar niet alleen sterren van deze avond nog even napraten, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren langskomen.

Het Knoop Gala wordt gesteund door Stichting Philadelphia. Muziek is essentieel in het leven en de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking. Samen met HandicapNL investeert deze organisatie in het inzetten van muziek in de zorg voor deze groep.

De uitzending van het Knoop Gala 2018 is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.