ALKMAAR - Onder de naam jaapYoga geniet Jaap Spaans inmiddels een zekere bekendheid in Alkmaar. In de zomer van 2015 is hij in contact gekomen met Kruithuisje en heeft daar een aantal yogalessen gegeven. Sinds die tijd is hij zich ook gaan ontwikkelen als fotograaf, de link was dan ook snel gemaakt. Een expositie in Het Kruithuisje!

Binnen de fotografie richt Spaans zich vooral op natuur, architectuur en alledaagse dingen. Hij probeert de omgeving, waar dat kan, een abstractie te geven waardoor de context verandert of vervaagt.

Tijdens de expositie die voor Het Kruithuisje is samengesteld, wil hij een verbinding maken tussen zijn passies yoga en fotografie. De verbinding gaat hij maken middels kleuren. In de yoga filosofie spelen chakra's (energie wielen) een belangrijke rol, elk van die chakra's heeft een eigen kleur en bijbehorende visualisatie en mantra. De tentoongestelde foto's hebben als hoofdkleur één van de kleuren van de chakra's.

Tijdens de expositie zal Spaans ook 3 yogalessen geven. Hij zal dan dan uitleg geven over hoe en waarom de werken tot stand zijn gekomen en hun verbinding tussen de yoga en fotografie. De in december tentoongestelde werken bestaan uit een aantal landschappen, details van bloemen en een opnamen van een licht kunstwerk.
De yogalessen zijn op 8, 15 en 22 december van 15:00-16:00 deze zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Eigen yoga matje graag meenemen en opgeven kan bij Het Kruithuisje of via info@jaapyoga.nl.

Expositie bezichtigen?
Deze expositie is te bezichtigen gedurende de maand december. De opening vind plaats zondag 1 december van 15:00 - 17:00.