ALKMAAR - Volt Alkmaar presenteert het tweede gedeelte van het Europese verkiezingsprogramma van Volt. Daarmee voert de Europese politieke partij door heel Europa campagne in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in mei. Centraal staan Volts plannen om van de EU een economische grootmacht te maken.

"Alleen door op Europees niveau meer samen te werken, kunnen we economische stabiliteit en sociale zekerheid garanderen," aldus Friso Datema, voorzitter van Volt Alkmaar. "Daarom is het fantastisch om te zien dat dit evenement tegelijkertijd plaatsvindt in meer dan veertig steden door heel Europa. Met oog op de toekomst wil Volt de discussie aangaan over technologische ontwikkelingen, het innoveren van onderwijs en de toekomst van werk."

Economische rechtvaardigheid
Volt wil dat de Europese Centrale Bank bevoegdheden krijgt om werkgelegenheid en economische groei te stimuleren en moeten multinationals eerlijk belasting gaan betalen, door het invoeren van een Europese minimale vennootschapsbelasting van 15%. Verder wil het een groter budget voor het EU-uitwisselingsprogramma, ERASMUS, zodat ook middelbare scholieren en mbo-studenten de kans krijgen om ervaring op te doen in het buitenland.

Europese politieke partij
Volt is de eerste politieke partij die in heel Europa actief is met dezelfde naam en hetzelfde programma. Het is opgericht na het Brexitreferendum door drie twintigers uit Duitsland, Frankrijk en Italië, om een antwoord te bieden op het opkomend populisme en de verdeeldheid binnen Europa. Volt streeft juist naar meer eenheid binnen Europa en wil zo de Europese positie in de wereld versterken.

Volgens de 29-jarige lijsttrekker van Volt Nederland, Reinier van Lanschot, kan dit alleen als we op Europees niveau politiek gaan bedrijven. Van Lanschot: "28 nationale belangen gaan Europa én Nederland niet verder brengen. Alleen door samen te werken kunnen we de grote uitdagingen van deze tijd het hoofd bieden. Daarom zijn er Europese partijen nodig die de belangen van alle Europese burgers behartigen. Daarom bestaat Volt."

Het evenement in Alkmaar zal plaatsvinden op het kerkplein in het Stadskaffee Laurens en begint donderdag om half acht.