ALKMAAR - Op 18 april reikte burgemeester Piet Bruinooge een ere-insigne in goud uit aan Rob Niele. Hij kreeg de onderscheiding van de stad Alkmaar als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor het Trompetterkorps Alkmaar en de sambaband Bateria Unidos.

Rob Niele is al sinds 1996 voorzitter van de Stichting Trompetterkorps Alkmaar. Door zijn inzet werd het trompetterkorps een financieel gezonde vereniging. Ook zijn de huisvesting, het nieuwe instrumentarium en de nieuwe uniformen aan zijn inspanningen te danken. Onder zijn bezielende leiding groeide het Trompetterkorps Alkmaar uit tot een fenomeen in Alkmaar en ver daarbuiten. In 2016 bestond het seniorenkorps 50 jaar en de organisatie van de feestelijkheden was voor een groot deel in handen van de heer Niele. Hij bracht een boek en een speciale krant uit en organiseerde een jubileumvoorstelling in TAQA Theater de Vest.

Brede inzet

Naast zijn inzet voor het Trompetterkorps was Rob Niele ook verantwoordelijk voor de opbouw van het Olympisch dorp en het logistieke deel voor de International Childrens Games. Ook is hij bestuurslid van Stichting De Waaier en sinds kort ook voorzitter van de Stichting Victorie die, samen met andere verenigingen, rond Alkmaars Ontzet allerlei activiteiten organiseert.