ALKMAAR - Op zondag 6 mei wordt voor het eerst de ‘Jacqueline Kooter Onderscheiding’ uitgereikt aan een groep of organisatie die zich met hart en ziel inzet om het amateurtheater in de kop van Noord-Holland diverser, rijker en vooral avontuurlijker te maken. De onderscheiding is een blijk van waardering voor de succesvolle zoektocht naar vernieuwende en spannende theatervormen.

Deze onderscheiding is een eerbetoon aan Jacqueline Kooter, mede-oprichtster en zakelijk leider van BrugTheaterFestival, die in haar leven deze waarden uitdroeg en waarmaakte als bestuurder, organisator, stimulator, regisseuse en speelster. Jacqueline was ruim 50 jaar actief in het theaterveld en overleed na een kort ziekbed in november 2016. De uitreiking is aansluitend aan de voorstelling 'Daddy issues' van Linde Baaijens op 6 mei 2018 | 16:45 uur Ons café ’t Kantoor (Verdronkenoord 110, Alkmaar)

Op zondag 6 mei zijn er in de hele stad gratis korte voorstellingen te zien van BrugTheaterFestival en Kijken, Kijken, Kopen (Taqa theater de Vest). Kijk voor meer informatie op www.brugtheaterfestival.nl en www.kijkenkopenalkmaar.nl