ALKMAAR - Wanneer je wilt verbouwen, speelt een nieuwe kleur op de muren vaak een grote rol. Uiteraard zorgen nieuwe meubels al voor een hele andere sfeer in de kamer, maar de kleur op de muren kan jouw inrichting maken of breken. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de rest van de inrichting, maar het is minstens net zo belangrijk om deze goed aan te brengen. Bij het verf kopen is het dus belangrijk om ook op zoek te gaan naar goede verfrollers en kwasten. Wij geven je een aantal tips om een geschikte verfroller uit te zoeken, voor het mooiste resultaat.

Wanneer gebruik je een verfroller en wanneer gebruik je een kwast?

De eerste stap bij het kopen van een verfroller, is bepalen wat je nu precies nodig hebt. Bij veel projecten wordt een combinatie van zowel kwasten als verfrollers gebruikt. Wanneer je de muren wilt verven, is het aan te raden om een verfroller te gebruiken voor de grote oppervlakken. De randen en hoekjes kun je dan afwerken met kwasten. Wil je hout met houtnerven verven? Dan kun je de verfroller beter links laten liggen en kiezen voor een kwast. Zo kun je de houtnerven beter verven en accentueren.

Welke verfroller voor welke soort muur?

Wanneer je bepaald hebt dat je een verfroller nodig hebt, is het tijd om een goede verfroller te kiezen. Het soort verfroller dat je nodig hebt, hangt af van het soort muur: gaat het om een gladde muur of een muur met textuur? Logischerwijs heb je voor een gladde muur een gladde verfroller nodig en voor een getextureerde muur een verfroller voor getextureerde muren. Wanneer je dit niet doet, zul je alle putjes blijven zien in een getextureerde muur en afdrukken krijgen in je gladde muur. De beste optie voor gladde muren is de Anza Antex Platinum Muurverfroller en voor getextureerde muren kun je het beste kiezen voor de Anza Wistex Platinum Roller.

Verfrollers voor verschillende soorten verf

Naast dat je op de textuur let, is het ook belangrijk om het soort verf in acht te houden. Wanneer je een verfroller gebruikt die ongeschikt is voor het door jou gekozen verftype, zal de afwerking al gauw lelijk worden. Welke verfroller je moet kiezen hangt af of je voor watergedragen of synthetische verf kiest. Voor welke soort de verfroller bedoeld is staat altijd in de beschrijving. Over het algemeen is muurverf voor binnen altijd watergedragen en dus is het belangrijk om een passende roller te kopen. Soms heb je ook hybride verfrollers, die je voor beide soorten verf kunt gebruiken.