ALKMAAR - Nu de winter zijn intrede weer heeft gedaan, verblijven we meer binnen dan buiten. Dan kan het je ineens opvallen dat je huis wel toe is aan een make-over qua interieur. In dit artikel geven we je enkele tips voor een eventuele nieuwe look.

De kleuren doen al heel veel
Bij het woord winter komen er al direct allerlei associaties bij je naar boven. De kans is groot dat daar een heel duidelijk kleurenpalet bij betrokken is. We hebben immers allemaal diverse winterkleuren voor ogen die perfect aansluiten bij het jaargetijde waarin we ons nu bevinden. Hou die kleuren vast, want hier kun je iets mee!

Als je alleen al op kleurgebied het interieur van je huis aanpast, heb je al snel het gevoel dat alles vernieuwd is. Terwijl je dat met kleine aanpassingen al kunt bereiken. Aan de andere kant: een stoel die eigenlijk niet zo lekker zit, zit nog steeds niet lekker met een kleurig kleed erover. Die wil je dus gewoon vervangen.

Ultiem cocoonen deze winter
Plaids, kussens en kaarsen zijn traditionele elementen die horen bij een winterlook. Je interieur wordt er direct een stuk gezelliger van. Logisch, want alle drie hebben ze een rechtstreekse associatie met warmte. En dat is precies wat je nodig hebt als je ziet dat het buiten guur en nat weer is. Leef je dus lekker uit op dit gebied!

In de coronaperiode is cocoonen een manier van leven geworden voor veel mensen en dat komt deze winter goed uit. Doordat je maanden de tijd hebt gehad om je huis goed te leren kennen, weet je ook beter op welke manieren je het interieur een passende upgrade kunt geven. De dingen waar je jezelf al tijden aan ergerde, gaan uiteraard als eerste aan de kant. Dat kunnen complete meubels zijn, maar ook kleine accessoires.

Grote aanpassingen of juist niet
Sommige aanpassingen in je woning kunnen prijzig zijn, zoals alle meubels vervangen. Dat is een bewuste keuze, ook als je eigenlijk je financiële buffer niet wilt aanspreken. Er zijn immers altijd andere mogelijkheden. Zo is een lening aanvragen voor een interieur-make-over altijd een optie.

Je kunt er ook voor kiezen om juist met kleine aanpassingen je huis een andere look te geven. Dat scheelt je geld en vaak ook nog tijd. Maar goed, als je uiteindelijk toch de grotere onderdelen moet aanpakken, dan kun je het beter tegelijk doen. En zo blijf je altijd wikken en wegen. Wat je ook kiest: veel plezier met je nieuwe winterinterieur!