ALKMAAR - Nu de eerste versoepelingen zijn doorgevoerd en de temperaturen buiten toenemen, kijkt men langzaamaan weer vooruit. Veel gezinnen discussiëren weer ouderwets over de vakantiebestemming voor de komende zomer, er worden plannen gemaakt voor weekendjes weg, enzovoorts. In dit artikel zetten we drie sportieve activiteiten op een rijtje, welke je zowel in Nederland als in het buitenland kunt ondernemen. Als de regels het toelaten hoef je dus niet in de buurt van Alkmaar te blijven, al heeft de omgeving tal van fraaie plekken en leuke activiteiten te bieden!


#1: maak een mooie rondrit op de fiets
Een van de populairste activiteiten tijdens een vakantie is het maken van een mooie rondrit op de fiets. Dit kan in Alkmaar of Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook in Valencia of Barcelona. In deze steden heeft de fiets sterk aan populariteit gewonnen als vervoersmiddel om de stad te verkennen. Het is een sportief alternatief voor de klassieke hop-on hop-off bussen. Kijk eens bij Valencia Bikes, wanneer je overweegt om de sinaasappelstad van Spanje te bezoeken deze zomer. Zeker met corona in de buurt is het prettig om zoveel mogelijk in de buitenlucht te zijn.

#2: ontdek de omgeving van Alkmaar vanaf het water
Ook actief is het verkennen van de omgeving van Alkmaar vanaf het water. Huur een kano in de buurt en vaar de diverse kanalen en sloten af. Ben je na verloop van tijd moe? In dat geval kun je overstappen in een gehuurd gemotoriseerd bootje. Minder sportief, maar wel net zo leuk! Vanaf het water ziet Nederland er heel anders uit, dan wanneer je de omgeving te voet of op de fiets verkent. Daarbij is het zeker op warme zomerdagen heel prettig om op het water te zijn. Je hebt altijd verkoeling in de buurt!

#3: maak een stadswandeling door Alkmaar
Een derde optie die je hebt is een stadswandeling door Alkmaar. Er zijn op internet verschillende routes te vinden, die je langs de mooiste plekken van de stad brengen. Zelfs wanneer je hier al een paar jaar woont, kom je soms op plekken die je niet eerder gezien hebt! Zeker met de terrassen die weer open zijn, is het fijn vertoeven in het centrum van Alkmaar. Een dergelijke tocht kun je vanzelfsprekend ook in de omgeving van Alkmaar maken. Loop of fiets bijvoorbeeld eens door de Eilandspolder. Het is een bijzonder fraai gebied in de directe omgeving van de stad Alkmaar.