NEDERLAND – Een ruime week voordat de zomer officieel van start gaat beginnen ook de temperaturen daar op te lijken. De komende week staat er een droge en veelal zonnig weer te wachten, waarbij het naarmate de week vordert alleen maar warmer wordt.


Maandag is het door een matige noordwestenwind iets frisser dan op zondag. Het wordt maximaal 16 graden op de Wadden tot 20 of 21 graden in het zuidoosten. Mogelijk valt 's ochtends vroeg nog een enkele spat regen, maar al snel wordt het overal droog. Zonnige perioden en enkele wolkenvelden wisselen elkaar af.

Dinsdag
staat er maar weinig wind en loopt de temperatuur weer wat op. Het wordt op veel plekken 20 tot 22 graden. Het blijft droog en er is regelmatig ruimte voor de zon.

Woensdag is het warm en aangenaam zomerweer. Het blijft waarschijnlijk droog en er zijn flinke zonnige perioden met zo'n 20 graden in het noordwesten tot een zomerse 26 of 27 graden in het zuiden.

Donderdag wordt een soortgelijke dag, Bij een matige noordostenwind wordt het langs de westkust net boven de twintig graden, maar verder in landinwaarts loopt de temperatuur al aardig op.

Voor vrijdag en het volgende weekend is de verwachting nog wat onzeker, maar de kansen op de aanvoer van zeer warme lucht uit Zuidwest-Europa nemen duidelijk toe. Op vrijdag en vooral zaterdag kan het wel eens tropisch warm worden met temperaturen van (ruim) 30 graden.